SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Asgari Ücrete Ara Zam Tarihini 11.30’da Bizzat Açıkladı! İşçilere ‘Hayırlı Olsun’

Yayınlanma:
ABONE OL

Asgari ücret ara zam 2024 son dakika. Yeni asgari ücret zammı için tarih verildi. Temmuz’da gelmedi ancak Eylül’de asgari ücrete 2. Ara zam geliyor.

Asgari ücrete ara zam 2024 son dakika gelişmeleri çalışanlar tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye’de 8 milyona yakın Asgari ücretli çalışan var. Asgari ücret zammı, memur maaş zammı ve emekli zammı sonrası en çok takip edilen konular arasında bulunuyor. Türkiye’de asgari ücret zammı enflasyona göre değil asgari ücret tespit komisyonuna göre belirleniyor. Peki asgari ücrete ara zam var mı? Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ne zaman ara zam gelecek?

Milyonların heyecanla beklediği 2024 Temmuz maaş zamları belli oldu. Emekli ve memurlar yeni zamlı maaşlarını öğrenilirken aynı zamanda asgari ücretlerde ara zam bekliyor. Haziran ayı enflasyonunun açıklanması sonrası sadece maaş zamları belli olmadı. Kira zam oranı değişti, ÖTV zammı ile birlikte sigara fiyatları, alkol fiyatları, akaryakıt fiyatları güncellendi. Ancak bir tek asgari ücretlinin maaşı değişmedi. Asgari ücretli çalışanlar hala Zam konusunda umutlu ve hükümetten yapılacak açıklamaları bekliyor. Peki asgari ücrete temmuzda ara zam var mı? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2024 Temmuz asgari ücret zam oranları ve detaylar haberimizde…

2024 ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA

Aralık ayında yapılan asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları sonucunda işçi işveren ve hükümet yetkilileri asgari ücret zammının yılda bir kez yapılması konusunda anlaşma sağlamıştı. Asgari ücrete Aralıkta Normal şartlarda %30-35 aralığında zam beklenirken Tek seferlik zam olacağı için %50 oranında bir artış yapıldı. Ancak enflasyon durduğu yerde durmuyor ve Yükseliş devam ediyor. Bu sebeple de milyonlarca çalışan geçim zorluğu yaşadığını belirterek asgari ücrete ara zam istiyor.

Asgari ücrete Ocak 2024’te yapılan zamların ardından yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Son 2 yıldır ekonomik kriz ve enflasyon sebebiyle ara zam alan asgari ücretliler biraz da olsa rahatlamış ve nefes almıştı. Ancak enflasyon artışı hala devam ediyor Bu sebeple de asgari ücretliler bu maaşların yeterli olmadığını savunuyor.

6 aylık enflasyon oranında dün yapılan zamların ardından en düşük memur maaşı 39.177 TL’ye ulaştı. En düşük emekli maaşı ise henüz açıklanmadı. Fakat asgari ücrete artış yapılmaması durumunda milyonlarca çalışanı zor günler bekliyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN TARİH VERDİ

Asgari ücret zammı yasa gereği Normal şartlarda yılda bir defa uygulanıyor. Son iki yıldır ise yüksek enflasyon nedeniyle Temmuz ayında asgari ücrete ara zam kararı alınmıştı. Sendikalar ve işçiler asgari ücrete yeni bir zam talebinde daha bulunuyor. Şu an için asgari ücret zammı ile ilgili yeni bir hazırlık ya da çalışma bulunmuyor.

Ancak SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücretle çalışanları heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını belirten Karakaş, zam için Eylül ayını işaret etti. Temmuz ayında enflasyon düşüşünün başladığını ve eylül ayında da devam edeceğini belirten Karakaş, hükümetin bunu fırsatı çevirerek asgari ücrete ilave zam yapacağını dile getirdi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücret zammı, asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları ile belirleniyor. Asgari ücret belirlenirken işçi ve işveren temsilcilerinin teklifleri enflasyon oranları, Alım gücü gibi veriler göz önünde bulunduruluyor. Asgari ücretin amacı, bir ülkede çalışanların yaşam standartlarının korunması oluyor. Devlet tarafından belirlenen en düşük maaş olan asgari ücret, ülkemizde son derece düşük kalmış durumda. Ekonomik koşullar ve alım gücünün düşmesi nedeniyle Asgari ücretli çalışanlar geçinmekte zorlanırken yeni bir zam beklentisi de doğal karşılanıyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
06 Temmuz 2024
TBMM’ye Geldi! İşte Emekli ve Memur Maaş Zammı Son Oranlar

Temmuz zammı netleşti. Emekli maaşlarına yüzde 24,73 zam gelmişti. Ancak zam hesaplaması değişti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73, memur emeklilerine ise yüzde 19,31 zam yapılacak. Kök maaşı 8.020 TL’nin altında olanlar için düzenleme planlanıyor. Temmuz 2024’te yapılacak emekli maaş zamları, haziran ayı enflasyon verileriyle kesinleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 oranında zam yapılırken, […]

Ekonomi
06 Temmuz 2024
Emeklilerin Kök Maaşında Yeni Gelişme! Canlı Yayında Açıklandı

Emekli kök maaş zammı güncellenecek mi? Canlı yayında açıklama geldi, kulis bilgisi duyuruldu. Temmuz ayında yüksek zam bekleyen milyonlarca emekli için %24.73’lük oran adeta hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca emeklinin beklediği refah Payı da henüz açıklanmadı. Emekli maaşları ile ilgili tartışmalar devam ederken gazeteci Cem Küçük ve Fatih Atik canlı yayında kök maaşlarla ilgili önlemler açıklamalarda […]

Ekonomi
05 Temmuz 2024
Ayçiçek Yağı Fiyatlarına 50 TL Birden İndirim! O Markette Kapış Kapış Gidiyor

Ayçiçek yağı indirimi A101’den geldi. 6 Temmuz A101 Aktüel kataloğu ile Ayçiçek yağı fiyatlarına 50 TL birden indirim geldi. A101 market, hafta sonuna özel yeni aktüel ürünler listesini yayınladı. 6 Temmuz A101 Kataloğu haftanın yıldızları fırsatları dolu dolu geldi. Ancak, özellikle dikkat çeken bazı ürünler de var. TV’ler, mutfak ürünleri, mobilya çeşitleri kampanyada dikkat çekerken […]

Ekonomi
05 Temmuz 2024
Emekli Kök Maaş Zammı Yüzde 35 Oluyor! Cumhurbaşkanı Son Sözü Söyledi

Emekli kök maaş zammı tartışmaları devam ederken son dakika kulis bilgisi geldi. Emekli zam oranı yüzde 35’e yükseliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayında yapılan zamlardan beklediğini alamadı. Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı enflasyon verilerini açıklarken beklenen zam oranları düşük kaldı. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 24.73 artış yapıldı. Üstelik hala beklenen […]