SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekliye 4 Temmuz Son Dakika Müjde! Kök Maaş Zam Oranı Yüzde 35’e Yükseldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekliye müjde son dakika. Emekli kök maaş zammı oranı %35’e yükseldi. SSK ve bağ-kur emeklisine 10 puan refah Payı ekleniyor.

TÜİK 6 aylık enflasyon oranlarını açıkladı, emekli maaş zammı belli oldu. Emekliye kök maaş zammı olarak %24.73 oran çıkarken refah Payı olup olmayacağı merak ediliyordu. Son dakika açıklaması milyonlarca emekli için geldi. Emekli kök maaş zammı oranı değişiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilk sinyali verdi. Peki Emekliye ne kadar refah Payı zammı verilecek? Emekli maaş zammı oranı yüzde kaç olacak?

Emekli maaşları için uzun süreden beri beklenen zam oranı 3 Temmuz itibariyle kesinleşti. Türkiye İstatistik Kurumunun Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte SSK ve bağ-kur emeklisi %24.73 kök maaş zammı aldı. Ancak emekliler için bu zam oranı yeterli değil. Milyonlarca emekli refah Payı artışı da bekliyor. Peki emekliye refah Payı zammı verilecek mi? Emekli refah payiz zammı yüzde kaç olacak?

ÇALIŞMA BAKANINDAN REFAH PAYI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün yapılan emekli zammı açıklaması sonrasında sosyal medya hesabından bazı paylaşımlarda bulundu. Emekliye refah sinyali veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han’ın bu açıklaması milyonlarca kişiyi de heyecanlandırdı. Az önce de emekliler için 4 Temmuz son dakika emekli maaşı zammı açıklaması geldi.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI ORANI %35’E ÇIKIYOR

Emekliye ekstra zam için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Şimşek arasında bir görüşme olduğu öğrenildi. Yapılan anlaşmada emekliye ilave zam verilmesi konusunda mutabakata varıldığı ve kök maaş zammının artırılacağı öğrenildi.

4 Temmuz emekli maaş zammı son dakika haberine göre emekliye %24.72 verilen kök maaş zammı 10 puan refah Payı ile arttırılacak. Böylelikle emekli Temmuz 2024 kök maaş zammı %35’e yükselmiş olacak. Ancak memur ve memur emeklisi için refah Payı artışı düşünülmüyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE REFAH PAYI ZAMMI DUYURULACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bugünlerde programı son derece yoğun nokta hastanede yapılacak olan görüşmelerin ardından Milli takım maçı için 6 Temmuz’da Almanya’ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan Önümüzdeki hafta emekli kök maaş zammı ve emekli refah Payı zammı için açıklama yapacak. Ayrıca en düşük emekli maaşı ile ilgili de yeni kararı Önümüzdeki hafta duyurması bekleniyor. Böylece emekliler 17 Temmuz’da Maaş almaya başlamadan önce yeni zamlı Maaşlar kesinlikle kazanacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
06 Temmuz 2024
Emeklilerin Kök Maaşında Yeni Gelişme! Canlı Yayında Açıklandı

Emekli kök maaş zammı güncellenecek mi? Canlı yayında açıklama geldi, kulis bilgisi duyuruldu. Temmuz ayında yüksek zam bekleyen milyonlarca emekli için %24.73’lük oran adeta hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca emeklinin beklediği refah Payı da henüz açıklanmadı. Emekli maaşları ile ilgili tartışmalar devam ederken gazeteci Cem Küçük ve Fatih Atik canlı yayında kök maaşlarla ilgili önlemler açıklamalarda […]

Ekonomi
05 Temmuz 2024
Ayçiçek Yağı Fiyatlarına 50 TL Birden İndirim! O Markette Kapış Kapış Gidiyor

Ayçiçek yağı indirimi A101’den geldi. 6 Temmuz A101 Aktüel kataloğu ile Ayçiçek yağı fiyatlarına 50 TL birden indirim geldi. A101 market, hafta sonuna özel yeni aktüel ürünler listesini yayınladı. 6 Temmuz A101 Kataloğu haftanın yıldızları fırsatları dolu dolu geldi. Ancak, özellikle dikkat çeken bazı ürünler de var. TV’ler, mutfak ürünleri, mobilya çeşitleri kampanyada dikkat çekerken […]

Ekonomi
05 Temmuz 2024
Emekli Kök Maaş Zammı Yüzde 35 Oluyor! Cumhurbaşkanı Son Sözü Söyledi

Emekli kök maaş zammı tartışmaları devam ederken son dakika kulis bilgisi geldi. Emekli zam oranı yüzde 35’e yükseliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayında yapılan zamlardan beklediğini alamadı. Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı enflasyon verilerini açıklarken beklenen zam oranları düşük kaldı. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 24.73 artış yapıldı. Üstelik hala beklenen […]

Ekonomi
05 Temmuz 2024
E-Devlet 4A 4B 4C Emekli Maaşı Sorgulama! Yeni Zamlı Maaşları Noktası Virgülüne Öğren

Emekli yeni zamlı maaş tablosu çıktı. E-Devlet SSK BAĞ-KUR emekli maaşı sorgulama ekranı açıldı. Hemen tıkla yeni zamlı maaşları noktası virgülüne öğren. Emekli maaşı alanlar için zamlı maaş tablosu yayınlandı. 3 Temmuz tarihinde Türkiye istatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon verileri ile birlikte milyonlarca emeklinin maaşı değişti. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine %24.73 zam yapılırken memur emeklisi neyse […]