SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

E-Devlet 4A 4B 4C Emekli Maaşı Sorgulama! Yeni Zamlı Maaşları Noktası Virgülüne Öğren

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekli yeni zamlı maaş tablosu çıktı. E-Devlet SSK BAĞ-KUR emekli maaşı sorgulama ekranı açıldı. Hemen tıkla yeni zamlı maaşları noktası virgülüne öğren.

Emekli maaşı alanlar için zamlı maaş tablosu yayınlandı. 3 Temmuz tarihinde Türkiye istatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon verileri ile birlikte milyonlarca emeklinin maaşı değişti. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine %24.73 zam yapılırken memur emeklisi neyse %19.34 zam geldi. Henüz seyyanen zam ve refah zammı konusunda da bir karar çıkmadı. O nedenle emekliler zamlı emekli maaşlarını öğrenmek için e-Devlet maaş sorgulama ekranını araştırıyor.

Türkiye’deki emekli vatandaşlar ne yazık ki bu yılda düşük zam aldı. Bir süredir zam bekleyen emekliler için Türkiye istatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon oranları hayal kırıklığı yaratırken bir çok emekli de kök maaşlarını bilmediği için yeni zamlı maaş hesaplaması yapamıyor. Milyonlarca emekliliği ilgilendiren maaş hesaplama tablosu e-Devlet aracılığıyla yayınlandı. İşte e-Devlet emekli maaşı sorgulama ekranı ve detaylar…

E-DEVLET YENİ ZAMLI MAAŞ SORGULAMA EKRANI

Milyonlarca emekli e-devlet aracılığıyla kök maaşlarını öğrenebiliyor hatta yeni zamlı maaşlarını sorgulayabilir. E-devlet girişi yaptıktan sonra aşağıda bulunan linke tıklamanız durumunda maaş sorgulama ve öğrenme ekranına ulaşabilirsiniz. Ya da e-devlet girişi yaptıktan sonra arama butonuna emekli maaş bilgisi yazarak da söz konusu ekrana ulaşmak mümkün.

E-DEVLET ZAMLI EMEKLİ MAAŞI ÖĞRENME EKRANI

EMEKLİYE REFAH PAYI ZAMMI GELECEK Mİ?

Temmuz 2024 emekli maaş zammı belli oldu ancak şu an için sadece enflasyon zammı açıklandı. Normal şartlarda emekliler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu refah payı artışından da faydalanıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ana kadar bir refah payı zammı açıklaması yapmadı. Son dönemlerde ekonomide kemer sıkma politikaları nedeniyle refah payının kaldırılacağı sık sık konuşuluyordu. Emekliler bu nedenle son derece endişeli ve açıklama olup olmayacağını merakla takip ediyor. Yine en düşük emekli maaşı zammı konusunda da bir açıklama bulunmuyor.

Ocak ayında 10.000 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşının değişeceği yönünde de en ufak bir açıklama yok. O sebeple milyonlarca emekli hükumete son derece tepkili. Bir an önce zamlı yeni maaşlarını öğrenmek isteyen emekliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir cevap bekliyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler