SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Asgari Ücrete Ara Zam SON DAKİKA! Saat 13.30’da ‘Hayırlı Olsun’ Diyerek Duyurdu

Yayınlanma:
ABONE OL

Asgari ücret zammı son dakika gelişmesi. Milyonlarca işçi için hükumetten yeni adım geldi. Çalışanlara gelecek ara zam tarihi belli oldu.

Asgari ücretli çalışan milyonlarca işçi için ara zam beklentileri devam ediyor. Temmuz ayında emekli ve memur maaşları artırıldı ancak asgari ücretle ilgili tartışmalar sürüyordu. Son günlerde hükumetten asgari ücret zammı için olumsuz açıklamalar yapılsa da sosyal güvenlik uzmanlarının umut veren açıklamaları devam ediyordu. Nihayet beklenen asgari ücret zammı için tarih verildi. Temmuz ayında gelmedi ama o tarihte geliyor. Peki asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak?

Türkiye’de yaklaşık 8 milyon kişi en düşük maaş olan asgari ücret alıyor. Ocak 2024 itibari ile asgari ücret 17.002 TL olarak belirlenmişti. Ancak hayat şartları ve enflasyonun artışı nedeniyle asgari ücretlerinin bu maaşlarla geçinmesinin imkansız olduğu uzun zamandan beri konuşuluyordu. Temmuz ayında emekli ve memur zammının yanı sıra asgari ücret zammı içinde beklenti vardı. Fakat hala asgari ücrete ara zam açıklaması yapılmadı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca çalışanın asgari ücret zammı beklentisi hala devam ediyor. Çünkü SGK uzmanlarından yapılan açıklamalar asgari ücrete ara zam geleceği yönünde. Enflasyon şartları ve ekonomik koşulların zorlaşması nedeniyle geçinmekte zorlanan çalışanlara umut verici haberi SGK uzmanı İsa karakaş duyurdu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI EYLÜLDE YAPILACAK

Sosyal güvenlik uzmanı İsa karakaş, asgari ücrete ara zam bekleyen milyonlarca çalışan için umut veren yeni bir açıklamaya imza attı. Temmuz ayında çalışanların beklentilerinin boşa çıktığını hatırlatan karakaş, eylül ayini işaret etti. Asgari ücrete ara zam için eylül ayında yeni bir adım atılacağını belirten karakaş, çünkü enflasyonun baz etkisi ile iyice düşeceğini bu sayede de asgari ücrete zam verilecek bir ortam oluşacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANACAK MI?

Türkiye’de asgari ücret zammı kararı alabilmek için öncelikle asgari ücret tespit komisyonunun toplanması gerekiyor. Son olarak aralık ayında toplanan asgari ücret tespit Komisyonu, yeni asgari ücretin 17.002 TL olmasını belirlemişti. 2024 yılı asgari ücreti bu şekilde belirlenirken tek zam vurgusu da o dönem yapılmıştı. Ancak enflasyonda beklenen etkin düşüş ne yazıkki gerçekleşmedi. O sebeple de asgari ücretli çalışanlar için ilave zam beklentileri hala devam ediyor.

Eğer eylül ayında bir zam kararı alınması gerekiyorsa asgari ücret tespit Komisyonu ağustos ayinin son günlerinde toplanabilir. Sosyal güvenlik uzmanlarının şu anda görüşleri bu yönde ancak hükumetten bu konuda net ve olumlu bir açıklama ne yazıkki bulunmuyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler