SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Prim Gün Yaş Çizelgesi SİL BAŞTAN Değişti! 3600 4200 5400 Gün Erken Emeklilik İçin Yetiyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Erken emeklilik şartları değişti. Prim gün yaş çizelgesi yeniden belirlendi. Artık emeklilik için 600 4200 5400 Gün yetiyor.

Erken emeklilik fırsatı kollayan çalışanlar için son dakika gelişmesi. Prim gün yaş çizelgesi Sil Baştan değişti. Erken emeklilikte yeni bir adım daha atıldı. Artık az prim ödeyerek daha erken yaşta emekli olmak mümkün. SSK ve bağ-kurlu çalışanlar için yeni emeklilik yaşı ve prim gün sayısı haberimizde…

Türkiye’de çalışan herkes daha erken yaşta emekli olabilmenin hayalini kuruyor. EYT yasası ile Milyonlarca kişi bu hayallerini gerçekleştirme fırsatı bulmuştu. Ancak hala EYT’yi kaçıranlar da yeni düzenlemelerle erken emeklilik imkanına kavuşmayı bekliyor. Yapılacak düzenlemelerin büyük çoğunluğu TBMM’ye geldi. Hem bağ kurlular hem SSK’lılar hem de ev hanımları için özel fırsatlar var. Yeni düzenlemelerle birlikte emeklilik yaşı düşüyor, prim indirimi uygulanıyor. Artık çalışanlar için 3600 4200 5400 Günle erken emeklilik mümkün. İşte yeni erken emeklilik imkanları…

EKSİK PRİMİ OLANA MÜJDE VAR

Eksik primi olan ve EYT’yi de bu sebeple kaçıranlar için müjde var. Bağ-kurlulara Prim indirimi için düğmeye basıldı. Yeni düzenlemenin detayları da ortaya çıktı. SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesi olarak da bilinen bu düzenleme ile birlikte Artık bağ-kurlular içinde emeklilikte aranan prim gün sayısı 7200 gün olacak. Böylelikle bağ-kurlu çalışanlar 5 yıl erken emekli olma hakkına sahip olacak. Bağ-kurlulara prim eşitlemesi olarak da bilinen düzenleme torba yasa maddeleri ile TBMM’de. Yaz ayları bitmeden de düzenlemenin kabul edilmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor.

EV HANIMLARINA PRİM DESTEĞİ

Erken emeklilik için diğer bir fırsat ise ev hanımlarına sunuluyor. Prim desteği ile ev hanımları artık isteğe bağlı sigorta primlerinin sadece üçte ikisini ödeyecek. Primlerin geri kalan üçte biri ise devlet tarafından karşılanacak. Ev hanımlarına prim desteği torba yasa maddeleri arasında TBMM’ye gelen diğer düzenleme olarak biliniyor. Düzenlemenin yine yaz aylarında Meclis tatile girmeden hemen önce kabul edilmesi ve yasalaşması bekleniyor. Bu düzenleme ile birlikte ev hanımları çocuk sayısına ve evlilik süresine göre de daha erken yaşta emekli olma imkanına sahip olacak.

KADEMELİ EMEKLİLİK FIRSATI

Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği diğer bir düzenleme olan kademeli emeklilik için de İlk Adımlar atıldı. Kademeli emeklilik düzenlemesi daha az prim ve yaş ile erken emeklilik fırsatı sunuyor. Kademeli emeklilik düzenlemesinde aranan prim gün sayısı sigorta başlangıç tarihine göre 3600 4200 5400 olarak değişecek. Ayrıca hem kadın hem erkekler için 50 yaş altı erken emeklilik fırsatı da kademeli emeklilikle birlikte gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ödülümüzdeki günlerde kademeli emeklilik düzenlemesine ilişkin detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler