MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kartal Gazetesi » Belediye, Eğitim, Manşet, Sivil Toplum, Toplum » Kartal Belediyesi okullarda afet bilinci eğitimine devam ediyor

Kartal Belediyesi okullarda afet bilinci eğitimine devam ediyor



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde doğal afetlere karşı “sosyal bilinç” oluşturma çabasıyla hareket eden Kartal Belediyesi; ilçedeki eğitim öğretim kurumlarında verdiği deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılmasını amaçlayan ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimlerine devam ediyor.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’nde görevli profesyonel arama-kurtarma ekiplerinin, doğal afetlerde yapılması gerekenleri anlattığı ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 4 okulda daha gerçekleştirildi. Kartal Esentepe Mahallesi Özel Çam Koleji, Kartal Gümüşpınar Mahallesi Ege Sanayi İlkokulu, Yıldız İşçimenler İlkokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu’nda Sivil Savunma Kulübü ve aday öğrenciler için eğitim düzenlendi. Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekibinde görevli uzmanlar, olası bir İstanbul depremine ve diğer doğal afetlere yönelik hazırlanan ‘Temel Afet Bilinci Eğitimi’ projesi kapsamında öğrencileri, afet sırasında neler yapılması gerektiği, afet ve acil durum çantasının hazırlanışı ve acil durum telefonları hakkında bilgilendirdi. Öğrencilere, afet sırasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda hayat kurtaran ipuçları, uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim sırasında öğrencilerin sorduğu sorular da ekip tarafından yanıtlandı. Kartal Belediyesi, ilçedeki diğer okullarda da afet bilincinin gelişmesi için eğitim düzenlemeye devam edecek.

📆 30 Mart 2018 Cuma 12:27   ·   💬 0 yorum   ·  
Esentepe Avrupa Konutları

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR