MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kartal Gazetesi » Basında Kartal, Ekonomi, Manşet » Bankalardan flaş faiz adımı! 100.000 TL’si olanlar durmasın

Bankalardan flaş faiz adımı! 100.000 TL’si olanlar durmasın



Bankalar tarafından flaş bir faiz adımı atıldı… Ek gelir kazanmak isteyenler için müthiş yöntem ortaya çıktı. Faizlerde yaşanan artışın ardından vatandaşlar da bu alanda araştırmalarını yapmaya başladı.

Tasarruflarını vadeli mevduat hesabında değerlendiren vatandaşlar için bankaların güncel faiz oranları netleşti. Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde piyasada hareketlilik yaşanırken, birçok banka mevduat faiz oranlarını yeniden düzenledi. Yeni oranlara göre 250 bin TL’nin 32 günlük getirisi 7.200 TL ile 8.100 TL arasında değişiyor.

Bankalar arasında en yüksek faiz oranını Fibabanka yüzde 47 ile sunarken, onu TEB yüzde 46 ve Yapı Kredi yüzde 44,5 ile takip ediyor. Kamu bankalarında oranlar biraz daha düşük kalsa da, Ziraat Bankası ve VakıfBank emeklilere ve maaş müşterilerine özel kampanyalarla ek avantaj sağlıyor.

Yeni oranlara göre, 250 bin TL’lik bir mevduat yatırımı için 32 günlük vadede ortalama 7.000 TL ile 8.000 TL arası net kazanç elde ediliyor. Bu tutar, bankaya ve müşterinin vergi oranına göre değişiklik gösterebiliyor.

Daha yüksek faiz oranı sunan bankalar, dijital bankacılık kanallarında yapılan başvurulara ek faiz avantajı da sağlıyor.

FAİZLERDE SON DURUM

Uzmanlar, Kasım ayında yapılacak yeni Merkez Bankası faiz kararının mevduat oranları üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. Fed’in faiz indirim sinyalleriyle birlikte global piyasada gevşeme eğilimi görülse de, bankaların mevduatta rekabeti sürdürmesi bekleniyor.

Etiketler: , ,
📆 29 Ekim 2025 Çarşamba 11:46   ·   💬 0 yorum   ·  
Esentepe Avrupa Konutları

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR