MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kartal Gazetesi » Genel » İBB davasında duruşma günü belli oldu: İmamoğlu ve 402 şüpheli 18 Aralık’ta hakim karşısında

İBB davasında duruşma günü belli oldu: İmamoğlu ve 402 şüpheli 18 Aralık’ta hakim karşısında



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 402 şüpheli hakkında açılan davada duruşma tarihi belli oldu. Şüpheliler, 18 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

402 ŞÜPHELİ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Soruşturma kapsamında belediyenin çeşitli birimlerinde görev alan ve haklarında suçlama yöneltilen 402 kişi için açılan davada mahkeme, ilk duruşmayı 18 Aralık tarihine planladı. Duruşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sanık sıfatıyla yer alacak.

DAVA KAMUOYUNDA YANKI UYANDIRMIŞTI

İBB yönetimine yönelik yürütülen soruşturma, siyasi tartışmaların odağında yer almış, dosyada çok sayıda belediye çalışanı ve yönetici hakkında iddialar gündeme gelmişti. Duruşma günü açıklanmasıyla birlikte davanın yeniden ülke gündeminin üst sıralarına taşınması bekleniyor.

18 ARALIK TARİHİNDE YOĞUN GÜNDEM BEKLENİYOR

Mahkemenin geniş kapsamlı dosyayı ele alacağı duruşmanın uzun sürmesi ve günübirlik önemli gelişmelere sahne olması öngörülüyor. Dava sürecine ilişkin ayrıntılar ve savunmaların duruşma günü ortaya çıkması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

📆 27 Kasım 2025 Perşembe 12:12   ·   💬 0 yorum   ·  
Esentepe Avrupa Konutları

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR