MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kartal Gazetesi » Ekonomi » TŞOF’tan Bakan Şimşek’e Ziyaret: Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri Masada

TŞOF’tan Bakan Şimşek’e Ziyaret: Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri Masada



Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile sektörün güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştü. Taksi, minibüs, servis ve halk otobüsü esnafını ilgilendiren kritik talepler doğrudan iletildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmede şehir içi yolcu taşımacılığı sektörünü yakından ilgilendiren vergi düzenlemeleri, gelir desteği uygulamaları ve esnafın mali yükleri gündeme alındı.

BAKANLIKTA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Ziyarete, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu ve Zekeriya Kaya, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar ve Başkan Yardımcısı Mehmet Arabacı da katıldı.

TŞOF heyetinde ise Yönetim Kurulu Üyesi ve TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk ve TŞOF Genel Müdürü Sezgin Cüneyt Yeşilkaya yer aldı.

VERGİ DÜZENLEMELERİ VE GELİR DESTEĞİ TALEPLERİ İLETİLDİ

Toplantıda sektörün en önemli başlıkları masaya yatırıldı.

TŞOF yetkilileri, özellikle büyükşehirlerde faaliyet gösteren taksi, minibüs ve servis esnafını doğrudan ilgilendiren basit usulden gerçek usule geçiş önerisini gündeme getirdi.

Ayrıca:

  •  Özel halk otobüsçülerine sağlanan gelir desteğinin artırılması,
  •  Mevcut vergi düzenlemelerinde iyileştirme talepleri,
  •  Esnafın mali yüklerini hafifletecek çözüm önerileri

detaylı şekilde Bakan Şimşek’e aktarıldı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TEMASLARIMIZ SÜRECEK”

Toplantı sonrası açıklama yapan TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, Bakan Şimşek’in çözüm odaklı yaklaşımından memnuniyet duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Sorunların çözümü noktasında ilgili kurumlarla istişare ve temaslarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Yiğiner, karşılıklı görüş alışverişinin sektörün sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

“ESNAFIMIZIN AYAKTA KALMASI ÖNCELİĞİMİZDİR”

Yiğiner, özellikle taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren esnafın ekonomik koşullar karşısında desteklenmesi gerektiğini ifade ederek:

“ESNAFIMIZIN AYAKTA KALMASI, SEKTÖRÜN GELECEĞİ İÇİN ÖNCELİĞİMİZDİR.”

dedi. Yiğiner ayrıca Bakan Şimşek’e nazik kabulleri ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi

📆 03 Aralık 2025 Çarşamba 13:30   ·   💬 0 yorum   ·  
Esentepe Avrupa Konutları

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR