MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kartal Gazetesi » Genel » Ekrem İmamoğlu’nun diploma davası ertelendi: Hakimle gergin anlar

Ekrem İmamoğlu’nun diploma davası ertelendi: Hakimle gergin anlar



Duruşma sırasında İmamoğlu ile mahkeme hakimi arasında gerginlik yaşanırken, mahkeme ara kararını vererek duruşmayı 16 Şubat’a erteledi.

DURUŞMA SİLİVRİDE GERÇEKLEŞTİ

İmamoğlu’nun diploma davası, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yeterli salon olmadığı için Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesindeki duruşma salonunda görüldü. Mahkeme, İmamoğlu’na ve katılımcılara alkışlarla karşılanmaları nedeniyle sert uyarılarda bulundu.

İMAMOĞLU: “YARGILAMAYA NİYETİNİZ YOK”

Duruşma sırasında İmamoğlu, hakkındaki dava süreci ve sürekli hakim değişiklikleri nedeniyle yaşadığı zorlukları dile getirerek, “Umarım sizin başınıza böyle bir şey gelmez,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Belgelerimin tümünün gerçek olduğunu ortaya koyarsak, bağımsız bir karar verebilecek misiniz?” diye sordu. Mahkeme başkanına “Siz de üniversite mezunusunuz; diplomanın gerçek olduğunu bilirsiniz” diyerek, kendisinin de haklarını koruduğunu belirtti.

SAVCILARIN TEKLİFİNE TAPKİ

İmamoğlu, diplomaya ilişkin soruşturma sürecini “kumpas” olarak nitelendirerek, “Bu dava yalnızca yargı üzerinden değil, akademik kurumlar üzerinden de siyasallaştırılıyor,” dedi. Ayrıca, diplomasının sahte olduğu iddialarını reddederek, “Bu yazıyı yazan savcı terfi ediyor, terfi edenlere de akıl versinler,” diye konuştu.

DURUŞMA 16 ŞUBAT’A ERTELENDİ

Ara kararda, İmamoğlu’nun diploması hakkında beklenen idare mahkemesinin kararının ardından davanın bir sonraki duruşması 16 Şubat’a ertelendi. İmamoğlu, duruşma sonrası karara tepki göstererek, “Yargılamaya niyetiniz yok, hepinize çok yazık. Çok yazık hepinize,” dedi. Salondaki izleyiciler de karara tepki göstererek sıralara vurarak protesto etti.

Kaynak: Haber Merkezi

📆 08 Aralık 2025 Pazartesi 16:00   ·   💬 0 yorum   ·  
Esentepe Avrupa Konutları

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR