Artvin–Borçka kara yolunda seyir halindeki bir minibüsün üzerine yamaçtan kopan dev kaya parçaları düştü. Araç ağır hasar alırken, minibüste bulunan 3 kişi büyük bir şansla kazayı yara almadan atlattı.
Artvin’in Borçka ilçesinde yaşanan kaya düşmesi, olası bir facianın eşiğinden dönülmesine neden oldu. Yolculuk halindeki minibüs, yamaçtan kopan kayaların hedefi olurken, araçta bulunanların hayatta kalması “mucize” olarak değerlendirildi.
Olay, Borçka ilçesine bağlı İbrikli mevkiinde meydana geldi. Artvin yönüne ilerleyen minibüsün üzerine, aniden yamaçtan kopan büyük kaya parçaları düştü. Kayalardan biri aracın tavanını parçalayarak içeri girdi ve koltukların üzerine kadar ulaştı. Çarpmanın etkisiyle minibüs kullanılamaz hale geldi.
Minibüste sürücüyle birlikte toplam 3 kişinin bulunduğu öğrenildi. Kazanın şiddetine rağmen araçtakilerin yara almadan kurtulması büyük bir şans olarak kayıtlara geçti. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Kaya düşmesi sonrası yola savrulan parçalar ve hasar gören minibüs nedeniyle Artvin–Borçka kara yolu geçici olarak çift yönlü ulaşıma kapatıldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma, polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi
Ekipler, çevrede güvenlik önlemleri alarak kaya parçalarının ve hasarlı aracın kaldırılması için çalışma başlattı. Temizlik ve kontrol çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.
Kaynak: Haber Merkezi