Samyeli, hakkındaki iddiaları kesin bir dille reddederek, Kasım Garipoğlu’nun evinde katıldığı tek etkinliğin Şevval Şahin’in doğum günü partisi olduğunu vurguladı.
Soruşturma kapsamında itirafçı olan Kasım Garipoğlu’nun şoförü İsmail Ahmet Akçay, savcılıktaki ifadesinde Garipoğlu’nun evinde düzenlenen bazı partilere ünlü isimlerin katıldığını ve bu etkinliklerde uyuşturucu kullanıldığını öne sürmüştü. İfadede Defne Samyeli’nin yanı sıra Şeyma Subaşı ve Derin Talu gibi isimler de yer aldı.
İddiaların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Defne Samyeli, Garipoğlu’nun evinde bulunduğu tek organizasyonun, geçen yıl eylül ayında düzenlenen Şevval Şahin’in doğum günü partisi olduğunu belirtti. Samyeli, bu organizasyonun yasaklı madde kullanımıyla hiçbir ilgisi olmadığını özellikle vurguladı.
Samyeli açıklamasında, partiye kızları Derin ve Deren Talu ile birlikte katıldığını, ortamda Şevval Şahin’in annesi, ablası ve küçük yaştaki yeğeninin de bulunduğunu ifade etti. Kutlamanın tamamen aile ortamında gerçekleştiğini belirten Samyeli, profesyonel bir çekim ekibinin de etkinlikte yer aldığını söyledi.
Defne Samyeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kasım Garipoğlu’nun evinde katıldığım tek parti, Şevval Şahin’in geçen sene eylül ayında düzenlenen doğum günü partisidir. O ortamın, bugün gündeme getirilen yasaklı madde kullanımıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bütün detayları net hatırlıyorum. Aynı gece kedimizin durumu kötüleşti ve veterinere gittik. O gece kedimiz Tarkan’ı kaybettik.”
Adının “uyuşturucu partilerine katılanlar” arasında anılmasına sert tepki gösteren Samyeli, bu imaların “çok çirkin ve yanıltıcı” olduğunu belirtti. Bazı çevrelerin konuyu magazinleştirdiğine dikkat çeken Samyeli, ünlü isimler üzerinden yapılan yorumların gerçek suçluları gölgede bırakabileceği uyarısında bulundu.
Uyuşturucunun her türlüsüne karşı olduğunu vurgulayan Defne Samyeli, devletin bu alandaki mücadelesini desteklediğini ifade ederek, kamuoyunun büyük resme odaklanması gerektiğini söyledi.
Uyuşturucu soruşturması kapsamında süreç devam ederken, Samyeli’nin açıklaması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Kaynak: Haber Merkezi