İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yılbaşı sürecine ilişkin ülke genelinde alınan güvenlik tedbirlerini kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Göç İdaresi ve AFAD başta olmak üzere tüm birimlerin 4 gün boyunca sahada olacağını bildirdi.
Bakan Yerlikaya, yılbaşı güvenlik planının 30 Aralık 2025 ile 2 Ocak 2026 tarihleri arasında kesintisiz şekilde uygulanacağını belirtti. Hazırlıkların yaklaşık bir aydır sürdüğünü vurgulayan Yerlikaya, ülke genelinde tüm birimlerin koordinasyon halinde görev yapacağını ifade etti.
Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, son bir ayda düzenlenen operasyonlarda 306 bin litre kaçak ve sahte alkol ele geçirildi, 816 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında ise 3 bin 406 kişi tutuklanırken, 3,5 ton uyuşturucu madde ile 14 milyon adet uyuşturucu hap yakalandı.
Güvenlik güçleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında son bir ayda; hırsızlık, kasten öldürme, cinsel suçlar ve narkotik başta olmak üzere farklı suçlardan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan toplam 19 bin 616 kişi yakalandı.
Yılbaşı tedbirleri kapsamında Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimleri tarafından 12 bin 687 uygulama noktası oluşturuldu.
Toplam 325 bin 267 personelin görev yapacağı uygulamada; 298 bin personel asayiş, 27 bin personel ise trafik alanında görev alacak. Ayrıca 44 bin 68 ekip, 720 hava unsuru, 238 deniz aracı ve 430 dedektör köpeği sahada aktif olacak.
Güvenlik tedbirleri, gelişmiş teknolojik altyapıyla desteklenecek. Türkiye genelinde 31 bin 424 KGYS noktası, 107 bin 423 kamera, 4 bin 366 Plaka Tanıma Sistemi noktası ve 6 bin 708 yüz tanıma kamerası aktif olarak kullanılacak.
Ayrıca görevli 115 bin 854 kolluk personelinin yaka kamerası bulunacak.
AFAD Başkanlığı, yılbaşı gecesi ve takip eden günler için 7/24 esasına göre görev planlamasını tamamladı. 81 ilde toplam 1.410 personel ve 396 araç hazır bekletilecek.
Göç İdaresi Başkanlığı ise düzensiz göçle mücadele kapsamında 375 Mobil Göç Noktası aracını 7/24 faaliyete geçirdi. 4 bin 575 personelin 10 gün boyunca kesintisiz görev yapacağı bildirildi.
Yılbaşı süresince şehir merkezleri, giriş-çıkış noktaları, otobüs terminalleri, tren garları, havalimanları, parklar, sahiller ve kalabalık alanlarda denetimlerin artırılacağı belirtildi.
Kaynak: Haber Merkezi