Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul’da cuma akşamından itibaren etkisini sürdüren lodos, kent genelinde hasara yol açtı. Kuvvetli rüzgâr nedeniyle bazı bölgelerde ağaçlar devrildi, araçlarda maddi hasar oluştu.
Kent genelinde etkili olan lodosla birlikte ağaç dalları kırıldı, bazı sokaklarda çöp konteynerleri devrildi. Devrilen ağaçlar nedeniyle park halindeki araçlarda hasar meydana geldi.
Lodosun etkisi Avcılar sahilinde de kendini gösterdi. Denizde oluşan dev dalgalar mendirekleri aşarken, sahile gelen vatandaşlar dalgaların oluşturduğu manzarayı cep telefonlarıyla kaydetti. Şiddetli rüzgâr nedeniyle yürümekte zorlananlar da oldu.
Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde yükselen dalgalar kıyıdaki teknelerin su almasına neden oldu. Bir tekne tamamen batarken, başka bir teknenin ise yarısına kadar suya gömüldüğü bildirildi.
Olumsuz hava koşulları hava trafiğini de etkiledi. Türk Hava Yolları’na ait bir uçağın şiddetli rüzgâra karşı verdiği mücadele ve pilotun uçağı güvenli şekilde piste indirdiği anlar kameralara yansıdı. Görüntüler, sosyal medyada kısa sürede büyük ilgi gördü.
Kaynak: Haber Merkezi