SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Plajımızı İstiyoruz

Yayınlanma:
ABONE OL
Plajımızı İstiyoruz

Denizin içinde doğan, deniz çocukları, denize girmek için; kilometrelerce yol kat ediyor.
Bundan 20 sene önce Kartal’ın hemen her noktasından denize giren Kartallı, şimdi denize hasret. Neden? Çünkü sahil yolu yapıldı. Kartal’da deniz yok. Var girilemiyor.

Trafiği rahatlatmak amacıyla yapılan Sahil Yolu, denizin toprakla doldurulması ile elde edildi. Zira plan ve programsız yapılaşma; trafiği Arap saçına çevirmiş, acil çözüm gerekiyor. Mevcut araçlara yetmeyen Ankara ve Bağdat Caddesine alternatif bir yol lazım.

Doldur denizi gitsin. Nasılsa memleketle onlarca taş ocağı, binlerce inşaat alanı var. Taşlar ocaktan, toprak inşaat alanlarından. Kum, zaten denizde hazır bekliyor.

Kadıköy’ü, Tuzla’ya bağlayan 6 şeritli sahil yolu yapıldı. Peki ya deniz? Deniz, ne oldu? Denizin içinde doğan deniz çocukları, nereden denize girecek? Nerede yüzecek? Kartalın hemen her noktasından denize giren Kartallı ne yapacak? Veteriner Plajı, Kartal Halk Plajı, Belediye Plajı, Nizam Plajı, Kum Plajı, Havacılar Plajı, Karacılar Plajı ve Tekel Plajı şimdi nerede?

“Hiç önemli değil. Zaten denize üç beş kişi denize giriyordu; onlarda girmesinler” mi diyeceğiz?
Hayır. Kimsenin böyle bir şey söylemeye hakkı yok. Biz, binlerce kişi denizde doğduk, deniz de büyüdük.

Sen plan, program yapma. Şehir, kendi kendine gelişi güzel büyüsün. Hatta oy alacağım diye bu büyümeyi teşvik et. Sonra da denizi doldur.

Sahil yolunun, büyük bir ihtiyacı karşıladığını biz de kabul ediyoruz. Ama ya deniz? Deniz, ihtiyaç değil mi? İnsanlar, suya girmesinler mi? İngilizler, Ruslar, Almanlar; denize girmek için onca masraf yapıp, yol teperek sahillerimizi doldurmuyorlar mı? Yurdun dört bir yanından insanlar, denize girmek için Aydın’a, Muğla’ya, Balıkesir’e, Antalya’ya gitmiyorlar mı?

Denize girmek, bir ihtiyaçtır. İnsanlar, serinlemek için denize girer. Spor yapmak için denize girer. Sağlık için, güneşlenmek, eğlenmek için denize girer. Peki ya Kartallı? Plansız yapılaşma Kartallının suçu mu? Pendiklinin suçu mu? Maltepelinin suçu mu?

Kadıköy, Caddebostan’a plaj yaptınız. Çok da iyi yaptınız. Bakın plaj da tıklım tıklım dolu. Peki, neden Pendik’te Kartal’da Maltepe’de plaj yok? Caddebostan’a plaj yaptınız, o plajda kaç Caddebostanlı var?
Alın kâğıdı, kalemi elinize sayın. O plajın %90’ı Caddebostan’ın dışından O halde neden sadece Caddebostan?

Deniz; seyirlik bir manzara değildir. Her Kartallının da Antalya’ya gidecek parası ve vakti yoktur. Olsa da gitmeye mecbur değildir. Ayrıca 15 milyonluk İstanbullunun, dört tarafı denizle çevrili İstanbul yerine; Antalya’ya gitmesi de anlamsızdır. Trafik terörüne verdiğimiz canlar; bizim canımız, yaralılar bizim yaralılarımızdır. Yolda geçen zaman, harcanan emek ve para ise büyük bir masraftır.

Kıt kanaat geçinen Kartallı, kendi plajını istiyor. Çünkü Caddebostan Plajını, haftanın yedi günü dolduranların önemli bir kısmı Kartallı. Kartal da denizle iç içe.

Kartallı, denizde doğdu, denizde yaşamak istiyor.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]