SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Kartallı Üvey Evlat mı?

Yayınlanma:
ABONE OL
Kartallı Üvey Evlat mı?

Avcıları Mecidiyeköy’e bağlayan metrobüs, şimdi Kadıköy’de.

Metro ile otobüsün birleşiminden oluşan metrobüs, adeta trenin lastik tekerleklisi. Kendine ayrılan özel şeritte saatte 60 kilometre hızla yol anan metrobüs, bir saatte 300 kişiyi Kadıköy’den Avcılar’a taşıyarak, İstanbul ulaşımına büyük bir katkı sağlıyor.

Haftanın birkaç günü Kartal’dan Avcılara gidip gelen Mustafa Bey’in ifadesine göre metrobüs, “İstanbullu için bulunmaz bir nimet.”

Mustafa Bey’e göre: Eskiden Kadıköy’den Avcılar’a en az üç vasıta ile 2,5 saatte gidilir; 450 TL ücret ödenirdi. Varoşlardan gelenler, bu yolu dört hatta beş araçla üç saatte geçer; 750 TL öderdi. Şimdi ise Metrobüs var: süre bir saat, araç sayısı iki, ödenen ücretse 225 TL.

Eskiden 20 dakika ara ile çalışan otobüsler gitti. Yerine 2 dakika arayla çalışan metrobüsler geldi. Kendisine ayrılan özel şeritte saatte 60 kilometre hız yapan metrobüsler, vatandaşa konforlu bir seyahat sunuyor. Herhangi bir trafik kesişmesinin olmadığı metrobüs hattında durak ve köprülü geçişler, araç ve yaya trafiğini bir birine bağladı. Metrobüslerde her türlü konfor var. Rahat koltuk, geniş iç mekan, aydınlık ortam, soğuk ve sıcağa karşı klima.

Her ne kadar birileri “Bu yeni bir şey değil. Bu eski tercihli yol; otobüslerde ise satın alma ve teknik konularda birçok problem var” diyorsa da; tercihli yollardaki hantal, fonksiyon ve estetikten yoksun dünkü yapı bugünkü metrobüslerle asla kıyaslanamaz. Evet, 80 sonrası İstanbul’un ana hatlarında tercihli yollar vardı. Bu yollar mevcut yollardaki şeritlerin büyük beton bloklarla ayrılması ile elde edilmiş, otobüslerse o günkü mevcut otobüslerdi.

Bu günkü metrobüste ise; yol kalitesi ve otobüsün konforu eskiye oranla süper. Alçak taban, iniş ve binişlerde büyük kolaylık sağlarken, amortisörleri yolcuya uçak konforu sunuyor. 2 dakika arayla bir metrobüs gelmesi zaman kaybını ve sıkışıklığı sıfıra indirmiş. Metrobüs, belediye otobüsü değil sanki özel araç/taksi.

Asya’yı Avrupa’ya bağlayan 50 kilometrelik Kadıköy Avcılar hattı şimdi bir saat. Köprü geçişini yedi dakikaya indiren metrobüs, tren ve tramvayla da entegre. Önümüzdeki günlerde deniz ve hava ulaşımı ile de entegre olacak. Metrobüs, her gün işe gidip gelen çalışanlar ile okula gidip gelen öğrencilerin, yoğun talebi ile karşılaşıyor. İnsanlar, özel araçlarından inerek metrobüse yöneliyor. 24 metre uzunluğunda 300 yolcu taşıyan metrobüs, İstanbul trafiğini kökünden çözecek gibi.

Biz de metrobüs, uygulamasının İstanbullu için büyük bir hizmet olduğunu düşünüyor ve ister istemez soruyoruz: Metrobüs hattı Kartal’a Pendik’e hatta Tuzla’ya kadar neden uzatılmaz?

Kartallı ister istemez soruyor. “50 kilometrelik Avcılar Kadıköy hattını 1 saatte aşan Kartallı, 20 km’lik Kadıköy- Kartal hattını neden 60 dakikada aşsın? İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, metrobüs hizmetini Kartal ve Pendikliden niçin saklıyor, bilmiyor fakat öğrenmek istiyoruz.”

Tuzla, Avcılar hattı ile İstanbul’un bir ucunu diğer ucuna; iki araç, iki saat ve 225 TL ile E-5’ten çok kolay bir şekilde bağlanır. Uzak mesafe, şoför veya araç problemi Kadıköy veya Mecidiyeköy’de yapılan aktarma ile rahatlıkla aşılır. Kadıköy’ü Avcılar’a bağlayan Büyük Şehir isterse; Tuzla’yı da Avcılar’a bağlar. Kartallı başta olmak üzere Pendik ve Tuzlalı dört gözle metrobüsü bekliyor.

Zira bizde Büyükşehir’in bir parçasıyız.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]