SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

2 milyonluk vurgun yapan şebeke çökertildi: 8 tutuklama

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da kurdukları ‘call center’ (çağrı merkezi) üzerinden binlerce vatandaşı dolandırarak 2 milyon liralık vurgun yapan şebeke çökertildi.

Gözaltına alınan 22 şebeke üyesinden 8’i tutuklanırken, zanlıların bankalarda para çekme anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların “Yurtdışında harcama yaptığınız görülüyor. Harcama işlemini iptal etmek ister misiniz” bahanesiyle aranarak dolandırıcılık yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.
Çalışma kapsamında, liderliğini Ceyhun K. ve Halil İbrahim M.’nin yaptığı şebekenin Ümraniye’de ‘call center’ kurdukları belirlendi. Şebeke üyelerinin kurdukları çağrı merkezi üzerinden binlerce vatandaşın hesap bilgilerini ele geçirdikleri ve hesaplarda bulunan paraları kendi hesaplarına aktardıkları tespit edildi. Şebeke üyelerinin kendi hesaplarına aktardıkları paraları bankalardan tahsil etme anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, dolandırıcıların bankaya gelerek, hesaplarındaki paraları tahsil ettikleri görülüyor.

22 şebeke üyesi yakalandı
Yaklaşık 3 ay süren tespit ve takip çalışmalarının ardından şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 22 şebeke üyesi gözaltına alınırken, çok sayıda cep telefonu, dizüstü bilgisayar, hafıza kartı, vatandaşlara ait banka hesap bilgileri, 1 adet av tüfeği ve dolandırıcılıktan elde edildiği değerlendirilen bir miktar nakit para ele geçirildi.

Şebeke lideri eski bankacı çıktı
Gözaltına alınan şahıslar geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi. Emniyette yapılan detaylı incelemelerde, şebekenin liderliğini yapan Ceyhun K.’nin eski banka çalışanı olduğu ortaya çıkarken, şebekenin yaklaşık 2 milyon vurgun yaptığı öğrenildi.

8 şebeke üyesi tutuklandı
Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden Ceyhun K., Salih A., Kadir T., Emre E., Sefa K., Halil İbrahim M., Nalan E. ve Emre T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dolandırılan vatandaş emniyete geldi
Öte yandan, dolandırıldığını belirten Mürsel Kasapoğlu isimli bir vatandaş da emniyete gelerek şebeke üyelerinden şikayetçi oldu.
Cep telefonuna, hesabından 20 dolar çekildiği yönünde bilgi geldiğini belirten Kasapoğlu, “Ben hemen müşteri hizmetlerini aradığım esnada Las Vegas’tan 300 dolar daha çekildiği mesajı geldi. Kredi kartı bilgilerime nasıl ulaştıklarını bilmiyorum. Toplam 320 dolar çekmişler. Ben mağdur oldum. O parayı nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]