SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul’da ATM dolandırıcılarına operasyon: 5 tutuklama

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da, çeşitli bankaların ATM cihazlarına kopyalama aparatı ve gizli kamera yerleştirip çıkardıkları sahte kredi kartları ile yüzlerce vatandaşın hesabını boşaltan dolandırıcılık şebekesi çökertildi.

İstanbul’da, çeşitli bankaların ATM cihazlarına kopyalama aparatı ve gizli kamera yerleştirip çıkardıkları sahte kredi kartları ile yüzlerce vatandaşın hesabını boşaltan dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Düzenlenen operasyonla yakalanan 5 şüphelinin ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklandığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre; çeşitli bankaların ATM/BTM cihazlarına kopyalama aparatı ve kamera yerleştirerek vatandaşların kimlik bilgileri ile şifrelerini kopyalayıp çıkardıkları sahte kredi kartları üzerinden banka müşterilerinin hesaplarını boşaltan bir dolandırıcılık şebekesini tespit eden Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.

Kopyalama aparatlarını sökerken suçüstü yakalandılar

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 3 ve 7 Ocak tarihleri arasında kent genelinde arka arkaya yapılan eş zamanlı operasyonda dolandırıcılık şebekesine mensup H.Y., İ.D., Y.E., O.U. ve H.E. adlı 5 şüpheliyi tespit eden siber polisi, dolandırıcıları ATM’lere taktıkları kopyalama aparatlarını ve gizli kameraları sökerken suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

315 kişinin hesabından 456 bin lira çekmişler

Şüphelilerin üzerlerinde ve barındıkları adreslerde yapılan aramalarda yüklü miktarda para, farklı kişiler adına düzenlenmiş çok sayıda sahte adet kredi kartı, ATM kopyalama aparatları ile ATM gizli kamera düzeneği ve harddiskler ele geçirildi. Şebekenin bu yöntemle şu ana kadar 315 kişinin kart bilgilerini kopyalayarak banka müşterilerinin hesaplarını boşalttıkları ve aynı yöntemle 456 bin liralık illegal kazanç sağladıkları ortaya çıkarıldı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınıp sorgulanan dolandırıcılık şebekesi üyesi 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların tamamı çıkarıldıkları mahkemece ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

– Para çekerken çocukları kullanmaları dikkat çekti

Operasyonu gerçekleştiren siber polisi, şebeke üyelerinin gerçekleştirdiği dolandırıcılığın maddi boyutunun artabileceğini düşünerek çalışma kapsamını genişletiyor.

Öte yandan şebeke üyelerinin banka ATM’lerine gelerek kopyalama aparatı ve gizli kamera yerleştirdikleri, hesaplarını boşalttıkları müşterilerin paralarını çektikleri o anlar kameralara takıldı. Para çekerken yanlarında getirdikleri küçük yaşta çocukla dikkat çeken şebeke üyelerinin, bu yöntemi çevreden gelecek kuşkuları azaltmak için kullandığı ileri sürüldü.

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, sevgili gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan hareket ederek, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmış ve işgal altındaki vatanımız için […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]