SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TÜKODER, İSTANBUL’DA TOPLU ULAŞIMA YAPILAN % 11 ZAM KABUL EDİLEMEZ

Yayınlanma:
ABONE OL

UKOME’nin 23/12/2020 tarihli toplantısı ile İstanbul’da taksi, dolmuş taksi ve dolmuşlarda geçerli olmak üzere ulaşım ücretlerine %11 zam yapıldı.

TÜKODER MERKEZ YÖNETİM KURULU Adına Genel Sekreter Av. Onur CİNGİL konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“Uzun yıllardır verdiğimiz mücadele sonucu kanuna göre UKOME üyesi hala olamasak da İBB yetkililerinin davetiyle katılımcı olarak bu toplantıda yer aldık. Toplantıda Tüketiciye yansıyacak her zamma karşı durduğumuz gibi bu zamma da karşı durduk fakat oy çokluğu ile anılan zam kararı yürürlük kazanmış durumda.

Burada çok büyük bir hata yapılmaktadır.

Zaten yıllardır bozuk olan ekonomide, alım gücü bitmiş, ay sonunu getiremeyen açlık ya da yoksulluk sınırının altındaki İstanbul halkının, mevcut pandemi koşullarında bir zamla daha karşı karşıya getirilmesi kabul edilemez.

Bu zam pek tabi yine halkı, yoksul milleti etkileyecek.

Her zaman dediğimiz gibi, ulaşım hizmeti bir kamu hizmetidir. Burada her türlü külfete katılması gereken ise iktidardır.  Sağlıklı, güvenli ve ekonomik ulaşım alma hakkı evrensel bir tüketici hakkıdır. Burada tüketicinin evrensel bir hakkı ihlal edilmektedir.

Dediğimiz gibi burada zam çözüm değildir, büyük bir hata yapılmaktadır.

Zam ihtiyacı, tabi ki taksici, dolmuş taksici ve dolmuşçuların artan maliyetlerinden doğmaktadır.

Soru şu olmalıdır : Bu maliyetler neden artmaktadır?

İşte bu soruya cevap aynı zamanda çözümdür.

TükoDer olarak zamma karşı duruşumuza ek olarak çözüm de sunmaktayız. Çünkü tarafların tamamını düşünmekteyiz.

Buna göre, taksi, dolmuş taksi ve dolmuşlar için akaryakıtta KDV sıfırlanırsa, ucuz yakıt sağlanırsa, yedek parça, servis, bakım, muayene, her türlü ruhsat ve belgede vergiler sıfırlanır, indirimler yapılırsa tüketiciye ağır yükler getiren zamma da gerek kalmaz.

Kimsenin mağdur olmaması için kamu otoritesi yani iktidar elini taşın altına sokmadıkça, bu yoksul halktan gönderilen IBAN’a para atması da istenir, ulaşımdaki tüm maliyetlerin karşılanması da beklenir.

Çözüm ise nettir: İstanbul halkının menfaati için yapılan zam DERHAL geri çekilmelidir.

Zamma hayır, ulaşım kamusal bir hizmettir ve KAMU OTORİTESİ HAREKETE GEÇMELİDİR.

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
SSK ve Bağ-Kur Emeklisi KÖK MAAŞ ZAMMI Yeni Hesap Çıktı! Temmuz Zammı Açıklandı

SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz zammında yeni gelişme. Kök Maaş hesapları değişti, yeni hesap ortaya çıktı. İşte Emekliye Temmuz’da gelecek zam… SSK ve Bağ-Kur Emeklisi KÖK MAAŞ ZAMMI değişti. Merkez, yeni enflasyon beklenti anketini yayınladı. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon verisi belli olsa da Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’nden de ipuçları geldi. Temmuz’da kesinleşecek […]

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Emekli kart geliyor! Tek tek açıklandı: İşte içeriği

Emekli Kart ile Emeklilere Özel Avantajlar Geliyor: Bakan Işıkhan Canlı Yayında Duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emeklinin merakla beklediği Emekli Kart ile ilgili detayları canlı yayında açıkladı. Emekli Kart, emeklilere birçok özel indirim ve hizmet avantajı sağlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren Emekli Kart projesi […]

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Ekonomi
18 Mayıs 2024
30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et A101 İndirimi! 18 Mayıs A101 Aktüel Fiyat Listesi

A101 18 Mayıs aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Yeni indirim listesinde 30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et fiyatları çakıldı. A101 18 Mayıs haftanın yıldızları kataloğu ile yeni indirim günlerine başlıyor. Bu hafta da ünlü marketler zincirinin neredeyse tüm ürünleri hem ekonomik hem de çok kaliteli. Yeni A101 aktüel kataloğu ile 30’lu yumurta, 5 L […]