SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Uyuşturucuyla Mücadeleye sende katıl, UYUMA butonuna bas ihbar et!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini veya kullananları polise bildirmek isteyen vatandaş, “UYUMA” programı uygulamasındaki butona basarak ihbarda bulunabilir. Bu işi yaparken ihbar edenin kimliği kesinlikle gizli tutulmaktadır.

“Uyuşturucu, Alkol, Teknoloji – Kumar gibi Davranışsal Bağımlılık” konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerinin “Ben Olsaydım” yaklaşımı ile ele alınan ve 5 – 6 Nisan 2022 tarihlerinde iki gün süren “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştay”ı Kartal Kaymakamı Abdullah Demir koordinasyonunda, Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Çalıştaya, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Kartal İlçe Sağlık Müdürü Bekir Necati Şimşek, Kartal İlce Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Kartal Yeşilay Derneği’nden Hasan Çetinkaya, Ali Ertan Usta, İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Pendik İşkur Hizmet Merkezi, Dr Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Temsilcisi, Kartal Muhtarları, Kartal’da yayın yapan basın mensupları katıldı.

Çalıştay açılışında Yeşilay, Kartal Emniyet Müdürlüğü ve Kartal Bağımlılıkla Mücadele Danışma Birimi sunumlarla konukları bağımlılık hakkında bilgilendirme yapıldı.

Uyuşturucuyla Mücadelede ihbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır

Uyuşturucu bağımlılığı konusunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube’den uzman Okan İlhan’ın sunumunda dikkat çeken detaylar yer aldı.

İlhan, “Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de kaçınılmazdır. 

Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA Uygulaması aktif hale getirildi.    

UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir.

Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.

Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaktır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır. Suçla mücadelede vatandaşlarımızın desteği ile bizlere büyük güç vermektedir” dedi.

Çalıştayın ilk gününde 4 ana çalışma grubu oluşturularak Tütün Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Uyuşturucu Bağımlılığı ve Davranışsal Bağımlılık konularında “ Ben olsaydım” mottosuyla katılımcıların fikir ve görüşleri alındı. 

Çalıştayın 2. gününde fikir ve görüşler bütün katılımcıların değerlendirmesine sunuldu, sonuç bildirgesi hazırlanarak il çalıştayında görüşülmek üzere İstanbul Valiliğine sunuldu. Sonuç bildirgesinde kanun ve yönetmeliklerin yeterli olduğu, denetimlerin aynı hassasiyetle devam etmesi vurgulanmıştır. Külterel, eğitim ve sporsal faaliyetlerin bağımlılıkla mücadelede öneminden bahsedilmiş ve bu benzeri faaliyetlere ağırlık verilmesinin faydalı olacağı tavsiye kararı alındı.

Teknoloji ve yasa dışı kumar bağımlılığı gibi konularda ek tedbirlerin olmasının öneminden bahsedildi. Çalıştay sonuç raporunun okunması ve teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]