SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İBB’den Maltepe’ye küçücük bir meydan için görkemli açılış töreni

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) yapılan Maltepe’nin yeni meydanı “Adalet”, “150 Günde 150 Proje” kapsamında düzenlenen bir törenle açıldı.

Bizlerde basın temsilcileri olarak açılışa davetli olduğumuz için katıldık. Tören alanına vardığımızda İBB tarafından görsel süslemelere bakınca bayağı büyük bir meydan açılışına şahitlik edeceğimizi düşündüm. Yani en azından yakın zamanda Kartal’da yenileme çalışmaları yapılarak yeniden hizmete açılan Neyzen Tevfik Meydanı gibi bir meydan olur dedim herhalde.

Fakat meydan açılışı yapılıyor diye yapılan duyuruları ve şatafatlı süslemeleri görüpte açılışı yapılan alanı görünce gazeteciler olarak tam bir şaşkınlık yaşadığımızı belirtmek isterim.   

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, ‘150 Günde 150 Proje’ kapsamında hergün bir proje açılışı yapma telaşıyla Maltepe’de Yalı Mahallesi’nde kafe olarak işletilen küçücük bir alanı boşaltarak Adalet Meydanı ve Parkı adıyla görkemli bir açılış yaptığına şahit olduk.

Yani kent meydanı değil “meydancık!

Aslında bu yazdığım tespitlere katılmayanlar olabilir fakat her iki meydan açılışında konuşma yaparak meydanların teknik özellikleri hakkında bilgi veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, Maltepe’ye yapılan Adalet Meydanının büyüklüğü toplam 4 bin 760 metrekare iken Kartal’daki meydanın büyüklüğünü 75 Bin 900 metrekare olduğunu kendisi belirtmişti.

Alpay’ın Adalet Meydanı ile ilgili verdiği teknik bilgilere göre, 2 bin metrekare sert zemin, 2 bin 750 metrekare yeşil alandan oluşan Toplam alanı 4 bin 760 metrekarelik meydan ve park alanından ibaret.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay tarafından açıklandığı gibi, Kartal meydanı 75.900 metrekare alan içerisinde yapılan ve 6.500 metrekare yeşil alandan oluşan projede 250 kişilik amfi tiyatro, 98 araçlık otoparktan ibaret.

Kartal’da yenilenerek hizmete açılan Neyzen Tevfik Meydanına bakınca Maltepe’ye açılan meydanın aslında İBB’nin şanına yakışır bir yatırım ve açılış olmadığı anlaşılıyor. Büyükşehir değilde ilçe belediyesi böyle bir açılış yapsa çok yadırganmaz lakin bir metropol olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP PM Üyeleri, İl ve İlçe Parti Yöneticilerinin katıldığı halktan da çok bir katılımın olmadığı bu görkemli törene bakınca sadece bir cafeden boşalan alanı yeşillendirmekten ibaret olduğunu görünce insan tebessüm ediyor yani.

Ne diyelim; küçükte olsa bir meydanın halkın hizmetine kazandırılmasına hayırlı olsun demek düşer bize!..

Selametle kalın…

Kenan GÜLERCİ

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]