SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Asgari ücrette 25 Aralık büyük gün! Resmi Gazete’de 17.673 TL açıklaması geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

18 Aralık’ta gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı’nın ardından asgari ücret zammı tartışmaları çığ gibi büyüdü. 31 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete’de 2024 asgari ücret zammının açıklanacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan açıklama geldi. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak? 2024 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Asgari ücret zammı için 3. toplantı ne zaman yapılacak? İşte 2024 asgari ücret zammı detayları haberimizde…

Asgari ücret için 3. toplantının gerçekleşmesi beklenirken vatandaşlar maddi anlamdaki düzenlemelerini bir an önce yapabilmek adına asgari ücretin ne kadar açıklanacağını araştırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında “İşçilerimizi enflasyonun karşısında korumak için aldığımız kararı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi. Diğer yandan bu hafta içinde komisyonun tekrar bir araya gelmesi bekleniyor. Üçüncü toplantının karar toplantısı olması da söz konusu. 31 Aralık tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanacak olan asgari ücret zammına bu hafta içinde karar verilmesi bekleniyor.

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMINDAN HERKES MEMNUN KALACAK

2024 asgari ücret zammının ne kadar olacağı araştırılırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklama yaptı. 11 Aralık’ta başlayan asgari ücret zammı görüşmelerine ilişkin “Hedefimiz enflasyona çalışanımızı ezdirmemek olduğu gibi komisyonun vereceği karardan herkesin memnun kalacağı bir asgari ücret açıklaması çıkacağını ümit ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Peki, asgari ücret zammı mevcut veriler doğrultusunda minimum ve maksimum olarak ne kadar artacak?

ÇALIŞMA BAKANI’NDAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, maaş zamlarına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Çalışan emekli olan kesim için düzenlenen yasayla 5 bin TL ödeme kararın Resmi Gazete’de paylaşılmasından sonraki iki gün içinde hesaplara geçeceğini aktardı. Bu açıklamasına ek olarak “Memurlar için 3600 ek gösterge düzenlemesini kısa süre zarfında yürürlüğe koyacağız” ifadelerine yer veren Bakan Işıkhan, asgari ücretle ilgili de konuştu.

Açıklamalarında “Asgari ücretle çalışan vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz, her kesimden vatandaşımızın mutabık olacağı bir rakam olmasını ümit ediyoruz” diyen Bakan Işıkhan, emekli maaşlarının da 2024’de iyileştirileceğini belirtti. Peki, 2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak?

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2024 asgari ücret zammının açıklanan Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım verileri doğrultusunda alt ve üst limiti belli oldu. Öte yandan Merkez Bankası’nın açıkladığı yıllık enflasyon tahminiyle birlikte asgari ücret zammının yüzde 40’ın üstünde olması tüm uzmanların ortak görüşü olarak aktarılıyor. Asgari ücret zammına dair senaryolar ise şu şekilde:

Yüzde 35 bir zam gerçekleşmesi durumunda asgari ücretle çalışan vatandaş 15 bin 392 TL alacak.

Beklenen yüzde 40 zammın gerçekleşmesi halinde ise 15 bin 962 TL maaşlar hesaba geçecek.

Maaş zammının yüzde 45 oranında olması durumunda miktar 16 bin 532 TL’yi buluyor.

Eğer yüzde 50 oranında bir zam yapılırsa 17 bin 103 TL olacak zam, yüzde 55 olması durumunda 17 bin 673 TL’yi bulacak.

author avatar
ahmet keskin

İlgili Haberler