SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Cumhurbaşkanı onayıyla Resmi Gazete’de! 150 bin TL devlet destekli FAİZSİZ KREDİ başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlilik kredisine dair açıklama yaptı. Başvurular başladı, ancak şartlarına ve başvurulara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte evlilik kredi başvuru ve şartlarına dair tüm detaylar haberimizde…

Aile ve Gençlik Fonu çalışmaları sonuçlandı. Bu doğrultuda Aile ve Gençlik Fonu’nun çalışma esasları ile kapsamı belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzayı atmasının ardından evlilik kredisi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aile ve Gençlik Fonu için sağlanacak kaynak ise ülkemizin yer altı kaynaklarının işlenmesiyle sağlanacak. Aile kurmak isteyen gençler için ve birçok hane için bu fon ile destek sağlanacak. Peki, evlilik kredisi ne zaman yatırılacak? Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? Evlilik kredi şartları neler? Evlilik kredisi başvuruları ne zaman? İşte evlilik kredisi hakkında detaylar…

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI 15 ŞUBAT

2024 Türkiye Genel Seçimleri’nde sözü verilen 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi için çalışmalar yeni hükümetle birlikte başlamıştı. Evlilik kredisi için fonun kurulacak olan Aile ve Gençlik Fonu’ndan sağlanacağı belirtilmişti. Gençlere kredinin sağlanması için Aile ve Gençlik Fonu’nun çalışmalarının tamamlanması bekleniyordu. Çalışmaların tamamlandığı ve yönetmeliğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduğu öğrenildi. Evlilik kredisi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kaynak aktarımlarının yapılması içinse evlilik kredisi başvurularının 15 Şubat Perşembe başlayacağı duyuruldu.

#image_title

AİLE VE GENÇLİK FONU YETKİLENDİRMELERİ BELİRLENDİ

Kurulan fon Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak kabul ediliyor. Gençlerin korunması, hanelere destek ve benzeri vatandaşlara yardım amaçlı kurulan Aile ve Gençlik Bakanlığı Yönetim Kurulu da belirlendi. Yönetim kurulunda Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı başkan olarak yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yardımcısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı bulunuyor. 5 kişilik Aile ve Gençlik Fonu Yönetim Kurulu, kaynak aktarımını sağlayacak, tutarı kontrol edecek, harcama proje – programlarını belirleyecek ve ilgili mevzuata göre diğer yetkilerini kullanabilecek.

#image_title

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU VE ŞARTLARI

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat tarihinde başlıyor. İlk etapta deprem bölgesindeki evlenmek isteyen gençler için sağlanacak olan evlilik kredisi 2 yıl geri ödemesiz verilecek. 2 yıl sonra ise 48 ay (4 yıl) vadeli olarak geri ödemeler gerçekleştirilecek. Geri ödeme ise aylık 3 bin 125 TL olarak yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi başvurularına dair açıklamalarında detayları belirtti. Kendi yuvasını kurmak isteyen gençlerin aile.gov.tr üzerinden müracaatlarını gerçekleştireceğini belirtti. Öncelikle deprem bölgesine sağlanacak olan evlilik kredisinin kademeli olarak tüm Türkiye’de evlenmek isteyen gençlere sağlanacağını belirtti. Öte yandan Aile Bakanlığı’nın evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerini de gençlere sağlayacağını belirtti.

author avatar
ahmet keskin

İlgili Haberler