SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Esnaf kan ağlayacak! Bakan Şimşek’ten can sıkan açıklama!

Yayınlanma:
ABONE OL

Esnafları kan ağlatacak haber geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek can sıkan açıklamayı yaptı. İşte ayrıntılar haberimizde…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada esnafa yönelik denetimlerin gerçekleştirileceğini belirtti. Ülkemizdeki milyonlarca esnafın denetlemesinin ardından tespit edilenler için işlem uygulanacağı öğrenildi. Peki, esnaflara hangi konuda denetim uygulanacak? Esnaflara ceza kesilecek mi? İşte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in esnaflara yönelik yaptığı açıklamanın detayları haberimizde…

ESNAFALARA DENETİM BAŞLIYOR

Meclis, bayramın ardından yoğun bir çalışma sürecine girecek. Bu çalışmalardan birisi de Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan esnaflara yönelik yürütülecek. Esnaflara yönelik yapılacak denetleme ile KDV’deki tespit edilen oran uyumsuzluklarının giderilmesi amaçlanıyor. Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan çalışmayla birlikte “Vergi kayıpları ve kaçakçılığına yönelik haksız kazanç elde edenlerin ve haksız rekabet oluşturanların takibini yapacağız” ifadelerine yer verdi.

KDV ORAN UYUMSUZLUĞU TESPİT EDİLDİ

Bakan Şimşek, yapılan yapay zeka destekli çalışmanın sonuçlandırıldığını açıkladı. KDV oranlarındaki uyumsuzlukların belirlenmesi adına yapılan çalışmanın ardından sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı. Kayıp ve kaçakçılıkların engellenmesi için çalışmalar yapılacağını açıkladı. Paylaştığı açıklamada özellikle vatandaşların alışverişlerindeki harcamalarında yükü azaltmak amacının olduğunu da belirtti.

KDV ORANLARINDAKİ UYUŞMAZLIK NEDEN ENGELLENMELİ?

KDV oranlarındaki uyuşmazlık nedeniyle vatandaşlar aldıkları temel ihtiyaç ürünlerinde de vergi yükünü yaşıyor. KDV oranlarını istismar eden esnaflar ve firmalar için denetimlere dair Bakan Mehmet Şimşek şunları aktardı:

“KDV oranlarındaki uyumsuzlukların belirlenmesi için Gelir İdaresi Başkanlığımız,  Risk Analizi Genel Müdürlüğümüz ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığımız tarafından yürüttüğümüz yapay destekli çalışma sonuçlandırıldı. Vergi yükünü özellikle temel ihtiyaç ürünlerinde azaltmak adına firmaları sahalarda denetleyerek KDV oranlarını istismar edenlere işlem uygulayacağız. Yaşanan vergi kayıp ve kaçakçılığına neden olanların takipçisi olacağız.”

author avatar
ahmet keskin

İlgili Haberler