SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Asgari Ücrete 2. Ara Zam Son Karar Açıklandı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Asgari ücrete 2. Ara zam gelecek mi? Milyonlarca çalışan için kritik haber geldi. Son karar açıklandı.

Türkiye’de yaklaşık 8 milyon kişi asgari ücretli çalışıyor. Çalışanlar, Ocak 2024 itibariye yüzde 34 artan yeni asgari ücreti almaya başladı. Asgari ücret 2024 yılı itibariyle 17.002 TL oldu. Ancak, asgari ücret zammı yapılırken, bu yıl 2. Zam olmayacağı da belirtildi. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde çalışanlar, enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle yoğun bir şekilde asgari ücret zammı talebinde bulundu ancak, bu talep de yanıt bulmadı.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan şimdi gözünü Temmuz ayına çevirdi. Ancak şu ana kadar hükümetten yapılan açıklamalar Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağı yönünde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ocak 2024’te yapılan asgari ücret zammının tüm yılı kapsayacak şekilde yani Tek seferlik belirlendiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da asgari ücret zammı olmayacağı yönünde açıklamalar geldi. Ancak çalışanların umutları hala yüksek. Sosyal Güvenlik uzmanları da bu umutların dili tutulmasını sağlıyor. Çünkü asgari ücrete ara zam konusunda yeni bir iddia daha var.

ASGARİ ÜCRETE SEYYANEN ZAM İDDİASI

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağı yönünde bugüne kadar birçok İddaa gündeme geldi. Son olarak ise seyyanen zam iddiaları konuşulmaya başlandı. SGK uzmanı İsa Karakaş,Katıldığı bir canlı yayında asgari ücretle çalışanların heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında asgari ücret zammı beklemenin gereksiz olduğunu belirten Karakaş, asgari ücret için asıl zam tarihinin Eylül ayı olacağını söyledi.

Asgari ücret zammı ile ilgili seyyanen zam iddiasında bulunan Karakaş, Enflasyonun düşüşe geçmesi ile birlikte hükümetin çalışanlar için yeni bir adım atacağını ifade etti. Özellikle Enflasyonun yılın 3 çeyreğinde hissedilir derecede düşeceğini belirten SGK uzmanı, bu durumda da hükümetin zam için bir adımı atma şansı doğacağını ifade etti.

3000-4000 TL ARASI SEYYANEN ZAM

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret zammı ile ilgili tahminlerini de açıkladı. 3000-4000 TL arasında bir seyyanen zam beklediğini belirten Karakaş, Zam sonrasında yeni asgari ücretin 20.000-21.000 TL seviyelerine çıkacağını dile getirdi.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLAR TEMMUZ’DA ZAM BEKLİYOR

Ancak Enflasyonun ve hayat pahalılığının her geçen gün yükselmeye devam ettiği Türkiye’de asgari ücretle çalışanlar ciddi anlamda geçim sıkıntısı yaşıyor. O sebeple de çalışanların Eylül ayına kadar sabredecek durumu kalmadı. Milyonlarca çalışanın umudu Temmuz ayında maaşlara zam yapılması. Fakat şu ana kadar hükümetten de olumlu bir açıklama gelmedi. Buna rağmen Cumhur ittifakı ortakları zam yapılması konusunda ısrarcı tavrını sürdürüyor. Yarın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP genel merkezinde Özgür Özel’i ziyaret edecek. Bu ziyaret sırasında da asgari ücret zammı konusunun gündeme gelmesi bekleniyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
07 Temmuz 2024
Emekliye EK ZAM Verilecek! Pazar Müjdesini Verdi: ‘Son Bir Hamle Olacak’

SGK uzmanı İsa Karakaş’tan emekliye Pazar müjdesi geldi. Maaşlara ek ücret ekleniyor. İşte detaylar… SGK Uzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emekli için adeta nefes aldıracak Pazar müjdesini verdi. “Son Bir Hamle Olacak” diyen Karakaş, ek ücret açıklaması ile emeklileri sevince boğdu. Peki emekliye ne kadar ek ücret verilecek. Hangi emekliler ek ödeme alacak? İşte SSK ve […]

Ekonomi
06 Temmuz 2024
Yeni Zamlı En Düşük Emekli Maaşı! TBMM’den Açıklama

2024 yeni zamlı en düşük emekli maaşı son dakika. TBMM’den açıklama yapıldı. Kök maaş karmaşası bitti, yeni en düşük emekli maaşı belli oldu. Emekli maaş zammı için son dakika gelişmesi TBMM’den geldi. Bir süredir emeklilerin beklediği 2024 en düşük emekli maaşı ile ilgili son dakika haberi geldi. Peki yeni en düşük emekli maaşı ne kadar […]

Ekonomi
06 Temmuz 2024
Prim ve Yaş Hesabı Değişti! 2. EYT Kapısı Açıldı GELİYOR

Erken emeklilik için 2. EYT bekleyenler dikkat. Yeni emeklilik kapısı sonuna kadar açılıyor. EYT’yi kaçıranlar artık emekli olacak. Mart 2023’te çıkarılan yasa ile binlerce kişi emekli olurken, gözler ikinci EYT düzenlemesine çevrildi. Yeni düzenleme yaklaşık 1 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek. Bu düzenleme ile birlikte prim eksiği nedeniyle EYT’de kapsam dışı kalanlar artık erken emekli olma […]

Ekonomi
06 Temmuz 2024
Emeklilerin Kök Maaşı SON DAKİKA! Yeni Gelişmeyi Açıkladı

Emekli kök maaş zammı güncellenecek mi? Canlı yayında açıklama geldi, kulis bilgisi duyuruldu. Temmuz ayında yüksek zam bekleyen milyonlarca emekli için %24.73’lük oran adeta hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca emeklinin beklediği refah Payı da henüz açıklanmadı. Emekli maaşları ile ilgili tartışmalar devam ederken gazeteci Cem Küçük ve Fatih Atik canlı yayında kök maaşlarla ilgili önlemler açıklamalarda […]