SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

ATM’lerde Yeni Dönem Bayram Sonrası Başlıyor! Para Çekecek Herkesi İlgilendiriyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Banka ATM’lerinde yeni dönem bayram sonrası başlıyor. Para çekecek herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi duyuruldu.

Kurban Bayramı boyunca vatandaşlar yoğun bir şekilde kurbanlık alışverişi yaptı. Bankalar bayram nedeniyle son mesaisini cuma günü yapmış ve perşembe gününe kadar kapalı kalacakları duyurulmuştu.

Son 2 yıldır yüksek enflasyonla mücadele eden Türkiye’de bu yıl kurbanlık fiyatları da adeta rekor kırdı. En düşük büyük baş Kurbanlık fiyatı 15.000 TL seviyesine çıkarken ödeme yapmak isteyen vatandaşlar para çekim limitleri ile ilgili sorun yaşadı.

Çünkü birçok bankanın ATM’sinde para çekim limiti 10.000 TL ile sınırlandı. En az 15.000 TL olan Kurbanlık fiyatlarını ödemek için para çekmek isteyen vatandaşlar ise sınırlama ile karşı karşıya kaldı.

Bazı bankalar ise belirlenen nakit çekim limitinin üstünde para çekmeye çalışan vatandaşlardan yüksek komisyon talep etti. Birçok banka ATM’si ise Bayram tatili nedeniyle nakit para talebini karşılamakta güçlük çekti. Banka ATM’leri en büyük banknotun 200 TL olması sebebiyle vatandaşın fiziki para taleplerini karşılamakta zorlanırken bayram sonrası önemli değişiklikler yapılacağı öğrenildi.

Gelen son dakika haberine göre bankalar ATM’lerde bazı düzenlemeler yapıyor. Birçok banka 10 ve 20 TL’lik para giriş ve çıkış slotlarını kapattı. Bu bölümler 200 TL’lik banknotlar için ayrıldı. Fakat buna rağmen nakit para sıkıntısı tamamen ortadan kalkmadı.

PARA ÇEKME LİMİTİ 20.000 TL’YE ÇIKACAK

Alınan bilgiye göre bayram sonrası birçok bankalarda para çekme limiti değişecek. Bazı bankalarda şu anda nakit çekme limiti 7.500 TL ile 10.000 TL arasında değişiyor. Bankaların bayram sonrası %100’lük bir artışla para çekme limitini 15.000 TL ile 20.000 TL arasında çıkaracağı konuşuluyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
KARTAL BELEDİYESİ VE İBB AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK OLUYOR

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kartal Amatör Spor Kulüpleri (KASK) iş birliği ile düzenlenen kahvaltıda Kartal’da bulunan amatör spor Kulüpleri ile bir araya geldi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve İBB Gençlik ve Spor İşleri Müdürü İlker Öztürk’ün katılım sağladığı toplantıda, amatörler kulüplerin sorunları konuşularak çözümler üretilmesi […]

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
KARTAL BELEDİYESİ VE İETT’DEN ULAŞIM SORUNLARINA ORTAK ÇÖZÜM

Kartal Belediyesi ve İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) tarafından, ilçedeki ulaşım sorunlarının ve çözüm yollarının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kartal Belediye Başkan Vekili Olcay Özgön, Kartal’ın kronik ulaşım sorunlarının çözümü için büyük bir gayret ve özveriyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Kartal Belediye Başkan Vekili Olcay […]

Genel
05 Temmuz 2024
SON DAKİKA! Sigaraya 6 TL indirim geldi! Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları düştü

Son dakika haberi… Sigaraya zam değil indirim geldi. JTI grubu indirimi duyurdu. Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları düştü. Sigaraya zam haberleri devam ederken bu defa indirim müjdesi geldi. JTI grubu dün yaptığı zammın ardından sigaraya indirim sürprizini açıkladı. Sigara fiyatlarına 6 TL indirim geldi. İşte indirimli Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları… Sigara fiyatlarına […]

Genel
05 Temmuz 2024
2 Bin Euro Vatana Destek Vergisi Gelecek Mi? Son Dakika Açıklandı

Yurt dışında yaşayan Türklerden 2000 Euro vatana destek vergisi alınacağı iddiası sosyal medyada Gündem olmuştu. O iddiaya ilişkin Resmi açıklama yapıldı. Türkiye’de sık sık konuşulan yeni Vergi paketi ile ilgili bir iddia daha gündemdeydi. İddiaya göre yurt dışında yaşayan Türklerden 2000 Euro vatana destek vergisi alınacaktı. Bu iddia sosyal medyanın gündemine otururken Resmi açıklama geldi. […]