SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Onaylandı! Çocuk Sayısına Göre Yaş İndirimi Var

Yayınlanma:
ABONE OL

Ev hanımlarına erken emeklilik sürprizi bayram sonrası geliyor. Devletin prim desteği ve çocuk sayısına göre ev hanımlarının emeklilik yaşı düşecek.

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile birlikte TBMM’de de yoğun bir gündemle mesai başlayacak. Özellikle uzun zamandan beri beklenen torba yasa maddeleri meclis gündemine gelecek ve tek tek oylanacak. Bu maddeler arasında ev hanımlarına emeklilik fırsatı da yer alıyor. Ev hanımlarına prim desteği ile erken emeklilik konusunda yeni detaylar ortaya çıktı. Peki ev hanımları ne kadar Prim ödeyecek? Devletin ev hanımlarına prim desteği ne kadar olacak?

TBMM kurban bayramı sonrası yoğun bir gündemle toplanacak. Torba yasa maddelerinin görüşülmesinin devam edeceği mecliste ilk oylamalardan Biri ev kadınlarına emeklilik için yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yılı yaptığı açıklamada ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi vermişti. Yeni düzenleme kapsamında ev hanımlarının Sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Peki ev hanımları ne kadar prim ödeyecek?

EV HANIMLARINA ERKEN EMEKLİLİK GELİYOR

Torba yasa maddeleri arasında TBMM’ye sunulan yeni düzenleme ile birlikte milyonlarca ev hanımı için erken emeklilik fırsatı geliyor. Yeni düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl genel seçimlerin hemen ardından duyurulmuştu. Bu kapsamda ev kadınlarının sosyal güvenceye sahip olması ve emekliliklerinin desteklenmesi hedefleniyor. Ev hanımları isteğe bağlı sigorta yaptırmaları durumunda primlerinin üçte birini devlet karşılayacak.

EV HANIMLARI NE KADAR PRİM ÖDEYECEK?

Güncel asgari ücret üzerinden prim hesaplaması yapıldığında şu anda en düşük isteğe bağlı sigorta primi 6400 TL 80 kuruş olarak ödeniyor. Yeni düzenlemenin meclisten geçmesi halinde devlet ev kadınlarına 2133 lira 60 kuruşluk bir prim desteği sağlayacak. Bu sayede ev hanımları, Sigorta primlerinin 4267 lira 20 kuruşluk bölümünü ödeyecek.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE EMEKLİLİK YAŞI DÜŞECEK

Ayrıca düzenlemek kapsamında ev hanımlarının emeklilik yaşının çocuk sayısına göre öne çekilmesi de gündemde. SGK tarafından Şu anda bazı meslek grupları için yıpranma payı uygulanıyor. Benzer bir model ev hanımları için de devreye alınacak ve böylece Ev Kadınları daha erken yaşta emekli olma fırsatına sahip olacak.

BAĞ-KURLULARA PRİM İNDİRİMİ GELİYOR

Ev hanımlarına yapılacak düzenlemenin yanı sıra TBMM’de bulunan torba yasa maddeleri ile bağ-kurlulara da uzun süreden beri beklenen prim indirimi müjdesi geliyor. SSK ve bağ-kur prim eşitlemesi olarak da bilinen yeni düzenlemenin hayata geçmesi halinde küçük esnafın prim gün sayısı çalışanlar ile eşitlenecek. Bu durumda küçük esnaf artık 7200 günden emekli olma imkanına sahip olacak. Yani düzenleme ile birlikte bağ-kurlulara 5 yıl erken emeklilik fırsatı sağlanacak.

Ancak bağ-kurlulara 7200 prim düzenlemesinin bazı şartları da olacak. Bu düzenlemeden 10 veya altında çalışanı bulunan küçük esnaflar faydalanma şansına sahip olacak. Ayrıca 8 Eylül 1999 öncesi işe giriş tarihi olan bağ-kur’lu çalışanlar başvuru yapabilecek.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
KARTAL BELEDİYESİ VE İBB AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK OLUYOR

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kartal Amatör Spor Kulüpleri (KASK) iş birliği ile düzenlenen kahvaltıda Kartal’da bulunan amatör spor Kulüpleri ile bir araya geldi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve İBB Gençlik ve Spor İşleri Müdürü İlker Öztürk’ün katılım sağladığı toplantıda, amatörler kulüplerin sorunları konuşularak çözümler üretilmesi […]

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
KARTAL BELEDİYESİ VE İETT’DEN ULAŞIM SORUNLARINA ORTAK ÇÖZÜM

Kartal Belediyesi ve İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) tarafından, ilçedeki ulaşım sorunlarının ve çözüm yollarının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kartal Belediye Başkan Vekili Olcay Özgön, Kartal’ın kronik ulaşım sorunlarının çözümü için büyük bir gayret ve özveriyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Kartal Belediye Başkan Vekili Olcay […]

Genel
05 Temmuz 2024
SON DAKİKA! Sigaraya 6 TL indirim geldi! Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları düştü

Son dakika haberi… Sigaraya zam değil indirim geldi. JTI grubu indirimi duyurdu. Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları düştü. Sigaraya zam haberleri devam ederken bu defa indirim müjdesi geldi. JTI grubu dün yaptığı zammın ardından sigaraya indirim sürprizini açıkladı. Sigara fiyatlarına 6 TL indirim geldi. İşte indirimli Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları… Sigara fiyatlarına […]

Genel
05 Temmuz 2024
2 Bin Euro Vatana Destek Vergisi Gelecek Mi? Son Dakika Açıklandı

Yurt dışında yaşayan Türklerden 2000 Euro vatana destek vergisi alınacağı iddiası sosyal medyada Gündem olmuştu. O iddiaya ilişkin Resmi açıklama yapıldı. Türkiye’de sık sık konuşulan yeni Vergi paketi ile ilgili bir iddia daha gündemdeydi. İddiaya göre yurt dışında yaşayan Türklerden 2000 Euro vatana destek vergisi alınacaktı. Bu iddia sosyal medyanın gündemine otururken Resmi açıklama geldi. […]