SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

3 Temmuz 2024 Sigara Zammı! Yeni Zamlı Marlboro, Parliament, Winston, Muratti, Camel Sigara Fiyat Listesi

Yayınlanma:
ABONE OL

3 Temmuz 2024 sigara zammı belli oldu. Sigara fiyatlarına paket başı 6.5 TL zam geldi. Peki zamlı Marlboro, Winston, Parliament, Kent, Muratti ve Camel sigara fiyatları ne kadar oldu?

3 Temmuz 2024 enflasyon verilerinin belli olması ile birlikte ÖTV zammı da ortaya çıktı. ÖTV zammı aynı zamanda Sigara ve alkol fiyatlarına zam anlamına geliyor. Son dakika haberine göre Sigara fiyatlarına paket başı 6.49 TL zam yapıldı.

Sigara tiryakilerinin beklediği sigara zammı son dakika olarak açıklandı. Ocak ayından bu yana peş peşe zam haberleri ile gündeme gelen Sigara fiyatlarına bu defa ÖTV zammı geliyor. 3 Temmuz’da enflasyon verilerinin belli olması ile birlikte zamlı sigara fiyat listesi de ortaya çıktı. Peki 3 Temmuz 2024 zamlı sigara fiyatları ne kadar oldu?

ÖTV ZAMMI SON DAKİKA BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda son 6 aylık tüketim üretici enflasyonu %19.49 oldu. Bu oran aynı zamanda ÖTV zammı anlamına geliyor. Bu zamla Beraber sigara fiyatları ve alkol fiyatları artıyor. Yapılan zam sonrası bir paket sigara fiyatında ÖTV artışı 7.80 TL, 70’lik rakı fiyatında ÖTV artışı 78 TL olarak gerçekleşti.

3 TEMMUZ 2024 SİGARA ZAMMI NE KADAR?

ÖTV zammı Sigara fiyatlarına bir paket sigara da 6.49 TL olarak yansıdı. Yapılan zamla birlikte sigaranın bir paketinden alınan vergi 33.3 TL’den 39.5 TL’ye yükselmiş oldu. 1 bira da artış 1.51 TL olurken yapılan zam sonrası biradan alınan vergi 7.78 TL’den 8.29 TL’ye yükseldi. Yine şarapta vergi artışı 7.45 TL olurken şaraptan alınan vergi miktarı 38,24’den 45,69’ye yükseldi. Rakı grubunun da dahil olduğu yüksek alkollü içkilerden litre başına düşen ÖTV zammı 2,06 TL olurken yeni zamla birlikte alınan vergi 11,63 TL’den 12,69 TL’ye yükseldi.

KDV ORANI DA ARTTI

Ayrıca zamlarla beraber sigara ve alkollü içkilerden alınan KDV oranı da yükseldi. Bu zamlara ek olarak %20 KDV eklenmesi halinde bir paket sigara fiyatı 7,79 TL daha artarken toplam artış 47.28 TL’ye kadar çıkmış oldu.

70’LİK RAKI FİYATI NE KADAR OLDU?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan vergi uzmanı Ozan Bingöl, 70’lik rakıdan alınan ÖTV miktarının 399,96 TL’ye yükseldiğini belirtirken KDV miktarının ise 142,21 TL’ye yükseldiğini dile getirdi. Son yapılan zamlarla birlikte 70’lik rakıdan alınan toplam vergi tutarı 542,17 TL oldu. Böylece 70’lik Rakının fiyatı 853 TL’ye çıkar iken bunun 542 TL’si vergi olarak ödeniyor.

3 TEMMUZ 2024 ZAMLI GÜNCEL SİGARA FİYAT LİSTESİ

Gelen sigara zammı ile birlikte 3 Temmuz 2024 zamlı sigara fiyat listesi de belli oldu. Markalara göre sigara fiyatları şu şekilde:

Winston en ucuz sigara fiyatı 65 TL’den 71.5 TL’ye yükseldi.

Camel en ucuz sigara fiyatı 63 TL’den 69.5 TL’ye yükseldi.

Marlboro en ucuz sigara fiyatı 66 TL’den 72.5 TL’ye yükseldi.

Parliament en ucuz sigara fiyatı 65 TL’den 71.5 TL’ye yükseldi.

Kent en ucuz sigara fiyatı 64 TL’den 70.5 TL’ye yükseldi.

NOT: 3 Temmuz 2024 sigara zammı ÖTV artışına göre hesaplanmıştır. Henüz firmalar kendi zamlı fiyatlarını duyurmadı. Firmalardan yeni sigara zammı ile ilgili açıklama gelmesi durumunda haberimizde olacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Genel
07 Temmuz 2024
Hazırlıklı Olun! Tüm Türkiye İçin 8 Temmuz Uyarı Yapıldı: Günlerce Durmayacak

Son dakika haberi. 8 Temmuz uyarısı tüm Türkiye için yapıldı. Çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış geliyor. Yarın başlıyor günlerce devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika hava durumu tahmin raporu yayınlandı. 8 Temmuz itibariyle Türkiye genelinde yeni bir yağışlı hava etkisini gösterecek. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, 8 Temmuz’da başlayacak yağışlar özellikle Trabzon ve […]

Genel
07 Temmuz 2024
Migros’tan Çılgın Fırsatlar! Kırmızı Et İndirimi 3 gün sürecek

Migros’ta 3 gün sürecek dev indirim fırsatları başladı. Mangallık ve ızgaralık kırmızı fiyatları düştü. İşte Migros’un yeni indirimli ürün listesi… Migros Market Temmuz ayı başından beri yaptığı indirim fırsatlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu defa Migros’ta kırmızı et indirimi var. Migros’un yeni fiyat listesinde Mangallık ve ızgaralık et ürünlerinin fiyatları düştü. Yeni Migros indiriminde fiyatlar […]

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
Kartal’da Gençler İçin Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampı

Kartal Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından hayata geçirilen Makina Hangar-Kartal Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, yaz boyunca düzenlenen yaz kampı ile çocukları 21. yüzyılın yeterlilik ve yetkinlikleri ile buluşturuyor. Kartal Belediyesi, TMMOB Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, Veli-Der (Öğrenci Veli Derneği) ve FESTO iş birliği ile gerçekleştirilen yaz kampında […]

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
KARTAL BELEDİYESİ VE İBB AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK OLUYOR

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kartal Amatör Spor Kulüpleri (KASK) iş birliği ile düzenlenen kahvaltıda Kartal’da bulunan amatör spor Kulüpleri ile bir araya geldi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve İBB Gençlik ve Spor İşleri Müdürü İlker Öztürk’ün katılım sağladığı toplantıda, amatörler kulüplerin sorunları konuşularak çözümler üretilmesi […]