SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Üstüne tapu olmayan herkese çıkıyor! TOKİ 2+1, 3+1 başvuruları Mayıs ayında

Yayınlanma:
ABONE OL

Üstüne tapusu olmayan tüm vatandaşlar başvuruyor. TOKİ yeni projelerini bir bir duyurmaya başladı. 2+1 ve 3+1 yapılan dairelere başvurula Mayıs ayında yapılacak. İşte TOKİ başvurusu ve detayları haberimizde…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) sosyal konut projeleri hız kesmeden devam ediyor. Yeni projeler 2024 yılında devam ederken tapu sahibi olmayan tüm vatandaşlar başvurularını yaparak kendi evlerine sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor. Peki, TOKİ yeni proje başvuruları ne zaman? TOKİ yeni proje hangi illerde yapılıyor? TOKİ hangi illerde konut yapacak? TOKİ başvuru şartları neler? Kimler TOKİ’den ev alabilir? İşte TOKİ’den yeni projeye dair tüm detaylar haberimizde…

TOKİ YENİ PROJELERİ BAŞLADI

TOKİ yeni sosyal konut inşaatlarına başlıyor. Tam 6 ilde başlayacak çalışmalara dair adımlar atılıyor. 6 ilde toplamda 2 bin 262 yeni daire satışa sunulacak. TOKİ’nin sağladığı uygun taksit imkanlarından yararlanacak vatandaşlar başvurularını yaparken konutların yapımı için TOKİ ise çalışmalara hızla başlıyor. Ankara, Şanlıurfa, Karabük, Çankırı, Kayseri ve Şırnak’ta başlayacak konut yapımlarına dair detaylar da açıklanıyor.

TOKİ KONUT İNŞAASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TOKİ konut inşasına ihalelerin sonuçlanmasıyla beraber başlayacak. İhaleler Ankara, Şırnak, Şanlıurfa, Kayseri, Karabük ve Çankırı’da 3 – 23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. TOKİ resmi internet adresinden açıklanacak olan tarihlerde ise vatandaşlar başvurularını yaparak açıklanacak en uygun taksitlerle 2+1 ya da 3+1 konutlara sahip olabilecek. Peki, TOKİ başvuru şartları neler? Kimler TOKİ’den ev alabilir?

TOKİ’DEN KİMLER EV SATIN ALABİLİR?

TOKİ başvurusu yapabilmek için belirli şartları sağlıyor olmak gerekiyor. Bunların başında tapu sahibi olmamak yer alıyor. TOKİ konutlarının yapıldığı ilde 1 yıl ya da daha fazla süreyle ikamet eden vatandaşlar başvuru yapabiliyor. Ayrıca başvuracak kişinin ailesinde de herhangi birinin üzerine tapu bulunmuyor olması gerekiyor. 25 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar böylelikle başvuru yapabilirken eşi vefat eden ve çocuğu olan kadınlarda yaş şartı aranmıyor.

TOKİ BAŞVURUSU ÖNCELİKLİ KABUL EDİLENLER

TOKİ başvurusu yapmak isteyen ve tüm şartları sağlayan vatandaşlar arasında bir öncelik sıralaması da bulunuyor. Birinci kategoride şehit aileleri ile harp ve vazife malullerinin eşleri bulunuyor. İkinci sırada ise yüzde 40 ve daha fazla engelli durumu olan vatandaşlar yer alıyor. Emekli vatandaşlar ise öncelik sıralamasında 3. kategoride yer alıyor. 4. kategori ise ilk 3 kategoride olmayan tüm diğer konut sahibi olmak isteyen vatandaşlardan oluşuyor.

author avatar
ahmet keskin

İlgili Haberler