SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Asgari Ücrete 2. Zam Tarihini Açıkladı! Beklenen Haber Geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Asgari ücrete 2. Zam sürprizi. O isim açıkladı, asgari ücrete ara zam tarihi belli oldu.

Asgari ücretli çalışanlar ekonomik kriz sebebi ile geçim zorluğu yaşamaya devam ediyor. Enflasyonun her geçen gün yükselmesi, Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini arttırması ile birlikte asgari ücrete ara zam beklentileri yeniden oluştu. Her ne kadar Hükümet asgari ücrete 2. Zam konusunda kapıları sert kapatsa da vatandaşlar sosyal medyadan Çağrı yapmaya devam ediyor. Üstelik Ankara kulislerinde de asgari ücret zammı ile ilgili yeni iddialar var.

Sosyal Güvenlik uzmanları, asgari ücret zammı ile ilgili her ne kadar yok dense de Temmuz ayında yeni bir zam planlandığını duyurdu. Bunun sebebi ise Asgari ücretin şu anda açlık sınırının altına gerilemesi oldu. Çünkü yasal olarak asgari ücret açlık sınırının gerisinde olamaz. Peki asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak? Asgari ücrete 2. Zam tarihi ne zaman?

ASGARİ ÜCRETE 2. ZAM NE ZAMAN?

Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri 8 milyon çalışanın Artık tek gündeme haline gelmiş durumda. Çünkü asgari ücretle çalışanlar enflasyon nedeniyle zor günler geçiriyor, 17 bin 2 TL’lik asgari ücretle ay sonunu getiremiyor. O sebeple de ilave zam beklentileri her geçen gün artmaya devam ediyor.

Sosyal Güvenlik uzmanları asgari ücret zammı ile ilgili aldıkları kuruluş bilgilerini hem sosyal medya üzerinden hem de televizyon kanallarında verdikleri demeçlerde kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Son iddialara göre ise asgari ücrete 2. Zam Temmuz ayında olmasa da Eylül ayında yapılacak. Temmuz’dan itibaren Enflasyonun baz etkisiyle düşmeye başlayacağını belirten Uzmanlar, bu fırsattan yararlanmak isteyen hükümetin asgari ücret artışına bu dönemde karar vereceğini öne sürüyor.

ÇALIŞMA BAKANI VEDAT IŞIKHAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a da Geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeler soruldu. Bakan Vedat Işıkhan asgari ücrete ara Zam konusunda net konuştu. Ocak ayında belirlenen Asgari ücretin tüm yılı kapsayacak şekilde kararlaştırıldığını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, o sebeple de Temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam yapılmayacağını ifade etti. Ancak asgari ücretle çalışanlar bu karardan memnun değil ve sık sık yaşadıkları geçim sıkıntısını dile getiriyor.

 ASGARİ ÜCRETLİNİN ZAM ÇAĞRISI SÜRÜYOR

Milyonlarca Asgari ücretli çalışanın hükümete zam çağrıları devam ediyor. Aslında zam 31 Mart yerel seçimleri öncesinde bekleniyordu ancak hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konuda net konuşmuştu. Temmuz zammı için de henüz kesinleşmiş bir durum yok Ancak hükümetten yapılan açıklamalar asgari ücrete ara zam olmayacağı yönünde ilerliyor.

Şu anda mevcut asgari ücret 17 bin 2 TL olarak ödeniyor. Üstelik Asgari ücretle çalışanlara bayram ikramiyesi gibi bir ek ödeme de yapılmıyor. Son olarak TÜRK İŞ tarafından açıklanan açlık sınırı verileri de asgari ücretin üstünde çıkmıştı. Bu sebeple asgari ücretle çalışanların zam beklentisi ve umudu hala devam ediyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
07 Temmuz 2024
Yüzde 20 Zam Onaylandı! 8 Temmuz’dan İtibaren Geçerli

8 Temmuz’dan itibaren %20 zam geliyor. Onay çıktı, açıklama yapıldı. İnternet kullanıcıları için kötü haber geldi. Temmuz ayı başlar başlamaz beraberinde zam furyasında getirdi. Memur ve emekli maaşlarına düşük kalan zamlar konuşulmaya devam ederken diğer her kalemlere rekor zamlar geliyor. Bu defa internet kullanıcıları için kötü haber verildi. İnternet servis sağlayıcıları %20-25 aralığında zam yaptı. […]

Ekonomi
07 Temmuz 2024
Asgari Ücrete Ara Zam SON DAKİKA! Saat 13.30’da ‘Hayırlı Olsun’ Diyerek Duyurdu

Asgari ücret zammı son dakika gelişmesi. Milyonlarca işçi için hükumetten yeni adım geldi. Çalışanlara gelecek ara zam tarihi belli oldu. Asgari ücretli çalışan milyonlarca işçi için ara zam beklentileri devam ediyor. Temmuz ayında emekli ve memur maaşları artırıldı ancak asgari ücretle ilgili tartışmalar sürüyordu. Son günlerde hükumetten asgari ücret zammı için olumsuz açıklamalar yapılsa da […]

Ekonomi
07 Temmuz 2024
Emekliye EK ZAM Verilecek! Pazar Müjdesini Verdi: ‘Son Bir Hamle Olacak’

SGK uzmanı İsa Karakaş’tan emekliye Pazar müjdesi geldi. Maaşlara ek ücret ekleniyor. İşte detaylar… SGK Uzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emekli için adeta nefes aldıracak Pazar müjdesini verdi. “Son Bir Hamle Olacak” diyen Karakaş, ek ücret açıklaması ile emeklileri sevince boğdu. Peki emekliye ne kadar ek ücret verilecek. Hangi emekliler ek ödeme alacak? İşte SSK ve […]

Ekonomi
06 Temmuz 2024
Yeni Zamlı En Düşük Emekli Maaşı! TBMM’den Açıklama

2024 yeni zamlı en düşük emekli maaşı son dakika. TBMM’den açıklama yapıldı. Kök maaş karmaşası bitti, yeni en düşük emekli maaşı belli oldu. Emekli maaş zammı için son dakika gelişmesi TBMM’den geldi. Bir süredir emeklilerin beklediği 2024 en düşük emekli maaşı ile ilgili son dakika haberi geldi. Peki yeni en düşük emekli maaşı ne kadar […]