SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Yeni ZAM Dalgası! Akaryakıt, Alkol Sigara Zammı Noktası Virgülüne Belli Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Son dakika… Enflasyonun açıklanması ile yeni zam dalgası başlıyor. Akaryakıt, Alkol Sigara Zammı belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu bugün itibarıyla 6 aylık enflasyonu açıkladı. Emekli ve memur maaş zammının yanında 6 aylık enflasyon aynı zamanda ÖTV zammını da ilgilendiriyor. Sigara alkol ve akaryakıt fiyatlarına gelecek zam yeniden belirlendi. Peki ÖTV zammı oranı ne oldu? Sigaraya ne kadar zam gelecek?

Akaryakıt alkol ve sigara zammı peş peşe açıklandı. 3 Temmuz’da ÖTV zammı oranlarının belli olması ile birlikte yeni fiyatlarda ortaya çıktı nokta Türkiye İstatistik Kurumu bugün itibariyle 6 aylık enflasyon oranlarını açıkladı. Yapılan bu açıklamanın ardından da ÖTV maktu tutarlarına yaklaşık %20 oranında zam geldi. Peki ÖTV zammı ile akaryakıt alkol ve sigara fiyatları ne kadar oldu? Sigaraya ne kadar zam geldi?

ÖTV ZAMMI NE OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan verilerle birlikte 6 aylık ÜFE %19.64 oldu. Böylece ÖTV zammı oranları da belli oldu. ÖTV maktu artışı yüzde 19.64 olarak gerçekleşirken bu aynı zamanda sigara akaryakıt ve alkol fiyatlarına zam anlamına geliyor.

AKARYAKIT FİYATLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler doğrultusunda akaryakıt fiyatlarına yaklaşık %20 oranında artış yapılacak. ÖTV tutarlarının artmasıyla beraber Benzinin litre fiyatı 44.67 TL’ye, motorinin litre fiyatı 44.64 TL’ye yükselecek.

YÜKSEK ALKOLLÜ İÇKİLERE ZAM GELİYOR

ÖTV zammı aynı zamanda yüksek alkollü içkiler için de geçerli. Şu anda 1062 TL olan bir Rakının fiyatı ÖTV tutarının %20 oranında artması ile birlikte 1275 TL’ye yükselecek.

SİGARA ZAMMI NE KADAR OLDU?

Sigara fiyatları da aynı şekilde ÖTV zammından etkilenecek. Ocak ayının başından bu yana peş peşe zam haberleri ile gündeme gelen sigara fiyatları bu defa Temmuz ayında ÖTV artışı ile gündeme gelecek. Sigaraya %20’lik bir artış yapılması ve en ucuz sigaranın 66 liraya yükselmesi bekleniyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Genel
07 Temmuz 2024
Hazırlıklı Olun! Tüm Türkiye İçin 8 Temmuz Uyarı Yapıldı: Günlerce Durmayacak

Son dakika haberi. 8 Temmuz uyarısı tüm Türkiye için yapıldı. Çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış geliyor. Yarın başlıyor günlerce devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika hava durumu tahmin raporu yayınlandı. 8 Temmuz itibariyle Türkiye genelinde yeni bir yağışlı hava etkisini gösterecek. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, 8 Temmuz’da başlayacak yağışlar özellikle Trabzon ve […]

Genel
07 Temmuz 2024
Migros’tan Çılgın Fırsatlar! Kırmızı Et İndirimi 3 gün sürecek

Migros’ta 3 gün sürecek dev indirim fırsatları başladı. Mangallık ve ızgaralık kırmızı fiyatları düştü. İşte Migros’un yeni indirimli ürün listesi… Migros Market Temmuz ayı başından beri yaptığı indirim fırsatlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu defa Migros’ta kırmızı et indirimi var. Migros’un yeni fiyat listesinde Mangallık ve ızgaralık et ürünlerinin fiyatları düştü. Yeni Migros indiriminde fiyatlar […]

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
Kartal’da Gençler İçin Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampı

Kartal Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından hayata geçirilen Makina Hangar-Kartal Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, yaz boyunca düzenlenen yaz kampı ile çocukları 21. yüzyılın yeterlilik ve yetkinlikleri ile buluşturuyor. Kartal Belediyesi, TMMOB Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, Veli-Der (Öğrenci Veli Derneği) ve FESTO iş birliği ile gerçekleştirilen yaz kampında […]

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
KARTAL BELEDİYESİ VE İBB AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK OLUYOR

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kartal Amatör Spor Kulüpleri (KASK) iş birliği ile düzenlenen kahvaltıda Kartal’da bulunan amatör spor Kulüpleri ile bir araya geldi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve İBB Gençlik ve Spor İşleri Müdürü İlker Öztürk’ün katılım sağladığı toplantıda, amatörler kulüplerin sorunları konuşularak çözümler üretilmesi […]