SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Kök Maaş Zammı Emeklilere Müjde! Son Dakika Haberiyle Yeni Oran Açıklandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekli kök maaş zam oranı güncellendi. Son dakika haberi az önce duyuruldu. Emeklilere müjde geldi.

Emekli maaşı alan milyonlarca kişi kök maaş zam oranı için araştırma yapmaya devam ediyor. 3 Temmuz’da açıklanan enflasyon verilerine ek olarak cumhurbaşkanı Erdoğan’ın refah payı açıklaması bekleniyor. Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem taban maaş konusunda hem de refah payı zammı hakkında detayları paylaşacağı tahmin ediliyor.

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşların beklentileri hala devam ediyor. SGK uzmanları kök maaşa ilave zam konusunda son derece umutsuz ancak emekliler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son açıklamayı duymadan bu konuda umutsuzluğa kapılmak istemiyor. Peki emekliye refah payı zammı gelecek mi ne kadar refah payı verilecek?

SSK VE BAĞKUR EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU

Emeklilerin uzun süreden beri beklediği SSK ve Bağkur emeklisi kök maaş zam mı belli oldu. Emekliye altı aylık enflasyon oranında artış yapılırken zam oranı ise %24.73 olarak açıklandı. Ancak refah payı konusu hâlâ belirsizliğini koruyor. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat işıkhan 3 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada refah payı ile ilgili olumlu açıklamalarda bulunmuştu. Bu da emeklilerin beklenti ve umutlarının artmasına yol açtı. Ancak refah payı konusunda son kararı cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE REFAH PAYI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Astana Zirvesi için yurtdışında bulunuyor. Hemen ardından da millî Takım’ın Berlin’de oynanacak olan Hollanda maçını izlemek için stadyuma gidecek olan cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta içinde emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili açıklamalarda bulunacağı tahmin ediliyor.

EMEKLİYE NE KADAR REFAH PAYI ZAMMI GELECEK?

SGK uzmanları ise emekli refah payı zammı konusunda resmen ikiye bölünmüş durumda. Bazı uzmanlar emekliye refah payı verileceğini düşünürken bazıları ise imkansız diyor. Ancak bugüne kadar nokta atışı tahminlerde bulunan SGK uzmanı Özgür Erdursun, emekli refah payı zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özgür Erdursun, 2009 yılından beri devam eden refah payı artışının bu yılda süreceğini söyledi. Ayrıca beklediği oranı da açıklayan Özgür Erdursun, en az on puanlık bir artış beklediğini dile getirdi.

EMEKLİ KÖK MAAŞ ZAMMI %35’E YÜKSELEBİLİR

SGK uzmanı Özgür Erdursun’un bu tahmini doğru çıkar ve emekli kök maaş zammına ilave zam yapılırsa yeni zam oranları %35’e kadar yükselmiş olacak. Ayrıca kök maaşa ilave zam uygulamasının sadece SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için olacağı konuşuluyor. Yani Ocak ayında olduğu gibi bir zam eşitlemesi yapılmayacak. Bunun sebebi ise geçtiğimiz yıl memur ve memur emeklisine 8077 TL’lik seyyanen zam verilmesi gösterildi. Geçtiğimiz yıl bu uygulamadan SSK ve BAĞ-KUR emeklisi faydalanmıştı. Bu yıl da ilave zamdan sadece SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin yararlanacağı öğrenildi.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
07 Temmuz 2024
Emekliye EK ZAM Verilecek! Pazar Müjdesini Verdi: ‘Son Bir Hamle Olacak’

SGK uzmanı İsa Karakaş’tan emekliye Pazar müjdesi geldi. Maaşlara ek ücret ekleniyor. İşte detaylar… SGK Uzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emekli için adeta nefes aldıracak Pazar müjdesini verdi. “Son Bir Hamle Olacak” diyen Karakaş, ek ücret açıklaması ile emeklileri sevince boğdu. Peki emekliye ne kadar ek ücret verilecek. Hangi emekliler ek ödeme alacak? İşte SSK ve […]

Ekonomi
06 Temmuz 2024
Yeni Zamlı En Düşük Emekli Maaşı! TBMM’den Açıklama

2024 yeni zamlı en düşük emekli maaşı son dakika. TBMM’den açıklama yapıldı. Kök maaş karmaşası bitti, yeni en düşük emekli maaşı belli oldu. Emekli maaş zammı için son dakika gelişmesi TBMM’den geldi. Bir süredir emeklilerin beklediği 2024 en düşük emekli maaşı ile ilgili son dakika haberi geldi. Peki yeni en düşük emekli maaşı ne kadar […]

Ekonomi
06 Temmuz 2024
Prim ve Yaş Hesabı Değişti! 2. EYT Kapısı Açıldı GELİYOR

Erken emeklilik için 2. EYT bekleyenler dikkat. Yeni emeklilik kapısı sonuna kadar açılıyor. EYT’yi kaçıranlar artık emekli olacak. Mart 2023’te çıkarılan yasa ile binlerce kişi emekli olurken, gözler ikinci EYT düzenlemesine çevrildi. Yeni düzenleme yaklaşık 1 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek. Bu düzenleme ile birlikte prim eksiği nedeniyle EYT’de kapsam dışı kalanlar artık erken emekli olma […]

Ekonomi
06 Temmuz 2024
Emeklilerin Kök Maaşı SON DAKİKA! Yeni Gelişmeyi Açıkladı

Emekli kök maaş zammı güncellenecek mi? Canlı yayında açıklama geldi, kulis bilgisi duyuruldu. Temmuz ayında yüksek zam bekleyen milyonlarca emekli için %24.73’lük oran adeta hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca emeklinin beklediği refah Payı da henüz açıklanmadı. Emekli maaşları ile ilgili tartışmalar devam ederken gazeteci Cem Küçük ve Fatih Atik canlı yayında kök maaşlarla ilgili önlemler açıklamalarda […]