SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çinli Otomotiv Devi BYD’den Türkiye’ye Dev Yatırım: 1 Milyar Dolarlık Fabrika

Yayınlanma:
ABONE OL

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye’ye 1 milyar dolarlık bir yatırım yaparak Manisa’da fabrika kurma kararı aldı. Türkiye’nin BYD ile yapılacak anlaşmayı pazartesi günü duyurması bekleniyor.

Bloomberg’in Türk yetkililere dayandırdığı haberine göre, Türkiye ve BYD arasında 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması sağlandı. Anlaşmanın detayları gizlilik kaydıyla Bloomberg’e açıklanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa’da düzenlenecek törenle anlaşmayı duyuracağı bildirildi.

AVRUPA PAZARI VE GÜMRÜK KOLAYLIKLARI

Yeni tesis, BYD’ye Türkiye’nin gümrük birliği anlaşması sayesinde Avrupa Birliği’ne daha kolay erişim sağlayabilir. Bu hafta AB, Çin menşeli elektrikli araçların ithalatına uyguladığı gümrük vergisini yüzde 48’e kadar yükseltti. Türkiye ise cuma günü Çin’den ithal edilen motorlu taşıtlara uygulanan gümrük vergilerini hafifletti, bu da yatırımları teşvik etmeyi amaçlıyor.

ERDOĞAN VE Xİ JİNPİNG GÖRÜŞMESİ

Bu adım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in perşembe günü Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısında yaptıkları görüşmenin ardından geldi.

BYD’NİN KÜRESEL YATIRIMLARI

BYD, perşembe günü Tayland’da ilk elektrikli araç fabrikasını açtı ve Brezilya’da bir fabrika inşa ediyor. Şirket ayrıca Meksika’da başka bir fabrika kurmayı planlıyor. Avrupa’daki ilk fabrikasını Macaristan’a kuracağını duyuran BYD, Türkiye’de ise ikinci fabrikasını inşa edecek.

BYD HAKKINDA

BYD Co Ltd., 1995 yılında Wang Chuanfu tarafından Çin’de kurulan bir otomotiv ve elektronik şirketidir. Otomobil, pil ve elektronik eşya parçaları üreten şirketin merkezi Shenzhen’de bulunuyor. Türkiye’de BYD’nin ATTO 3 modeli satılıyor ve yeni yatırımın Türkiye’nin elektrikli araç pazarına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

YATIRIMIN TÜRKİYE İÇİN ÖNEMİ

BYD’nin Türkiye’deki yatırımı, ülkenin otomotiv sektörü ve elektrikli araç pazarındaki büyümesine önemli bir ivme kazandıracak. Manisa’da kurulacak fabrika, yerel ekonomiye de katkıda bulunacak ve istihdam olanakları yaratacak. Bu yatırım, Türkiye’nin elektrikli araç üretimi ve ihracatında önemli bir merkez haline gelme potansiyelini artırıyor.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler