SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Eti Krom’un Sahibi Ali Rıza Yıldırım Kimdir! Zam İsteyen İşçilerini Kovmakla Tehdit Etti

Yayınlanma:
ABONE OL

Eti Krom işletmesinde, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle başlatılan iş bırakma eylemine şirket sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın sert tepkisi dikkat çekti.

Türkiye’nin önde gelen sanayicilerinden Ali Rıza Yıldırım, Elazığ’daki Eti Krom işletmesinde çalışan işçilere yönelik tartışmalı ifadeler kullanmasıyla gündeme geldi. İşçilerin daha iyi çalışma şartları talebiyle başlattığı eyleme katılarak, Yıldırım’ın işçilere yönelik sert uyarıları kamuoyunda geniş yankı buldu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yakın zamanda Eti Krom işçileri, Elazığ’daki Yıldırımlar Holding bünyesindeki tesislerde, daha iyi çalışma şartları talebiyle bir iş bırakma eylemi başlattı. İşçilerle görüşmek üzere tesislere gelen Yıldırım, işçilere karşı sert ifadeler kullanarak, “Yarın herkesi kapının önüne koyarım. İş sizin işiniz. Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın. Ben burayı sıfır yaparım, yarın da kapıya kilidi vururum,” dedi. Bu olay, Yıldırım’ın işçilerle olan ilişkisinde gergin anların yaşanmasına neden oldu.

ALİ RIZA YILDIRIM KİMDİR?

Ali Rıza Yıldırım, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından biri olarak bilinir. 1957 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Yıldırım, babası Garip Yıldırım tarafından 1963’te Samsun’da kurulan “Garip Yıldırım ve Oğulları” firmasında genç yaşlarda iş hayatına adım attı. Kariyerine satış ve pazarlama odaklı başlayan Yıldırım, aile şirketinin büyümesinde önemli bir rol oynadı. Bugün Yıldırım Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Rıza Yıldırım, 55 yılı aşkın deneyimiyle grubun sanayi ve ticaret alanlarındaki başlıca lideridir.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler