SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

İstanbul dahil o illeri ferahlatacak haber geldi! Tarih verildi: Şakır şakır yağış geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil o illeri ferahlatacak sağanak yağış haberini verip verdi. O tarihte şakır şakır yağmur geliyor.

Son günlerde Türkiye’ye doğru adeta bir fön makinesi çalışıyor. Yurdumuz iki sıcak hava dalgasının arasında kaldı ve hava sıcaklıkları hissedilen 60 dereceye kadar ulaştı. Bazı illerde sıcak hava nedeniyle vatandaşlar fenalaşırken sıcakların Ne zaman biteceği de merak konusu olmuştu. Nihayet Türkiye’nin beklediği güzel haber verildi. Biraz da olsa rahatlatacak sağanak yağış geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil o iller için havaların serinleyeceği tarihi duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin haritası yayınlandı. İstanbul dahil olmak üzere salı gününden itibaren Yurt genelinde yeni bir yağış sistemi geliyor. Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz sağanak yağış alacak bölgeler olacak. Bu bölgelerde cumartesi günü de sağanak yağışın etkili olacağı duyuruldu. Diğer yandan Yarından itibaren Gece saatlerinde artık havalar biraz da olsa serinleyecek.

TÜRKİYE GÜNLERDİR RESMEN KAVRULUYOR

Hava sıcaklıkları Türkiye genelinde mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Hem Afrika hem de Basra üzerinden gelen sıcak hava dalgası Yurdumuzu adeta kıskaca aldı. Öyle ki bazı illerde hava sıcaklığı hissedilen 60 dereceye kadar ulaşmış durumda. Uzmanlardan sıcak hava nedeniyle peş peşe uyarılar gelirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşı serinletecek güzel haberi duyurdu.

SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN YAĞIŞ GELİYOR

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre salı gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere bazı bölgelere yağış geliyor. Marmara Bölgesi, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz yağış alacak. Bugün de Doğu Karadeniz’de sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

CUMARTESİ GÜNÜ TEKRAR YAĞIŞ GELECEK

İstanbul başta olmak üzere birçok bölgede sağanak yağışların Salı günü etkili olması beklenirken cumartesi günü içinde güzel haber verildi. Cumartesi günü yeniden o illerde yağış görülecek.

GECELERİ SICAKLIK DÜŞECEK

Günlerdir gece gündüz fark etmeden Türkiye’ye yanıp kavruluyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Bugünden itibaren Gece saatlerinde sıcaklıklar 23-24 derece aralığına gerileyecek. Bu sayede biraz da olsa uyku fırsatı vatandaşı bekliyor.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler