SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Burdur Devlet Hastanesi’nde ne oldu? Diyalize giren hastalar ölmüştü

Yayınlanma:
ABONE OL

Burdur devlet Hastanesi’nde diyalize girdikten sonra fenalaşan üç hasta hayatını kaybetti. Antalya ve Afyonkarahisar’da ise 2 hasta entübe durumda ve 18 hastanın tedavisi devam ediyor. Peki diyalize giren hastalar neden öldü? Diyaliz insanı öldürür mü?

Türkiye diyaliz skandalını konuşuyor. Burdur devlet Hastanesi’nde 25 Mayıs tarihinde diyaliz tedavisi alan 33 hasta rahatsızlandı. Hastalar evlerine gittikten sonra bilinç bulanıklığı ve mide bulantısı şikayeti yaşayarak acil servislere başvurdu. 33 hastadan 23’e Antalya’da, 6’sı Afyonkarahisar’da, 3’ü Isparta’da ve biri de Denizli’de tedavi altına alındı.

ÜÇ HASTA HAYATINI KAYBETTİ

Antalya’da tedavi altında olan ve yoğun bakımda entübe durumda bulunan 67 yaşındaki yabancı uyruklu hasta hayatını kaybetti. Bu ölümle birlikte diyaliz nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı üçe yükseldi. Şu anda iki hasta entübe durumda olmak üzere 18 hastanın tedavisi sürüyor.

BURDUR VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Diyaliz nedeniyle ölümler meydana gelirken Burdur Valiliği’nde de açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında, Afyonkarahisar iline sevk edilen hastalardan beşinin ve Antalya Şehir Hastanesi’nde takip edilen hastalardan yedisinin taburcu olduğu belirtildi. Valilik diğer hastaların da durumlarının iyiye gittiğini söyledi.

DİYALİZ ÖLÜMLERİ NEDEN OLUYOR?

Bugün Halk TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile yeni bir sabah programına katılan CHP Bursa Milletvekili Profesör doktor Kayıhan Pala diyaliz faciası ile ilgili soruları yanıtladı. Kaya açıklamasında diyaliz ölümlerinin sebebinin saf su tankına kimyasal bir madde karıştığı iddiası olduğunu söyledi.

Pala’nın açıklamaları şöyle:

“Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde bizi şaşırtan bir yanıt oldu. Başhekim yoktu yardımcıları ise hasta yakınlarıyla görüşmemizi engellediler. Burdur’a gittik validen sağlık il müdüründen randevu aldık ama randevu gerçekleşmedi. Bir açıklama yapmadılar.

Hasta yakınları, sağlık çalışanlarıyla süreci değerlendirme olanağımız oldu. İddialar düzeyinde olsa bile bize ulaşan iddialar diyalizin yapıldığı saf su tankına bir kimyasal maddenin karıştığı biçimindedir. Burdur’da su sisteminde sorun var mı diye bir tartışma olmasın diye belediye başkanımız çok yerinde yaklaşımla şebeke suyunun temiz olduğunu ortaya koydu.

Elimizdeki bulgular şunu gösteriyor. Maalesef ki hastanede cuma günü bakım olduğu anlaşılıyor ve saf su tankına etilen glikol diye maddenin karıştığı iddiası var. Bu madde sadece hastanelerde soğutma su tanklarında kullanılan madde. Bu madde diyaliz suyuna şebeke suyuna karışma ihtimalinin olmaması gerekiyor. Dünyada hiçbir böyle vakayla karşılaşmış değiliz. 5 ay önce açılan yeni hastane.

Antifiriz diye bilinen maddenin damar yoluyla bu insanlara verilmiş olma ihtimali bundan sonraki sağlıklarını da olumsuz etkileyebilir.”

author avatar
kader gun

İlgili Haberler