SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

4A, 4B ve 4C emekli maaşları tekrar artacak! Emekliye YENİ REFAH PAYI ZAMMI onaylandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekliye müjde geldi. 4A, 4B ve 4C emekli maaşları yeniden artacak. Refah payı zammı için tarih açıklandı.

4A, 4B ve 4C emekli maaşları için tekrar zam kararı alındı. Geçtiğimiz günlerde yapılan yüzde 24.73 zam sonrası en düşük emekli maaşı da 12.500 TL’ye yükselmişti. SGK uzmanı Özgür Erdursun, emeklinin yüzünü güldürecek yeni zam haberini de verdi. Peki emekliye ne zaman yeni zam gelecek? Emekliye refah payı zammı ne olacak? İşte 4A, 4B ve 4C emekli maaşları yeni zam son dakika detayları…

4A, 4B ve 4C emekli maaşlarına Temmuz 2024 itibariyle gelen zam belli olmuştu. SSK ve bağ-kur emeklisine %24.73, memur ve memur emeklisine ise %19.31 zam yapılmıştı. Ayrıca Geçtiğimiz günlerde alınan karar doğrultusunda en düşük emekli maaşı da 12.500 TL’ye yükseltildi. Fakat bir yandan da emekli maaşlarının açlık sınırının altında kalması dikkat çekiyor. Düşük maaşları için araştırma başladı. AK Parti, EYT detayına dikkat çekerken SGK uzmanı Özgür Erdursun ise emekli maaşlarında artışın tek yolunu anlattı.

AK PARTİ EYT DETAYINA DİKKAT ÇEKTİ

Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşına yapılan zamlı duyuran AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, EYT detayına dikkat çekmiş ve şu ana kadar 3 milyon kişinin emekliliğe kavuştuğunu söylemişti. EYT’nin devlete 5 yıllık maliyetinin 300 milyar dolar olduğunu belirten Mustafa Elitaş, emekli maaşlarının düşük kalmasının sebebinin EYT yasası olduğunu öne sürmüştü.

EMEKLİ MAAŞLARINI ARTTIRACAK FORMÜLÜ AÇIKLADI

SGK uzmanı Özgür Erdursun ise emekli maaşlarının arttırılması için tek bir yol olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de çok büyük kayıt dışı çalışan olduğunu belirten Özgür Erdursun, yaklaşık 10 milyon kişinin sigortasız olarak çalışmaya devam ettiğini söyledi. Bu kişiler için herhangi bir tahakkuk olmadığını doğal olarak da devletin gelir kaybına uğradığını belirten Özgür Erdursun, Bu grubun gelir hanesine yazılması durumunda emekli maaşları ile ilgili sorunun da çözüleceğini dile getirdi.

EMEKLİYE REFAH PAYI ZAMMI GELECEK Mİ?

Diğer yandan SSK ve bağ-kur emeklisi vatandaşlar Temmuz ayında yapılan maaş zamlarından memnun değil. Yeni zam bekleyen emekliler, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın refah payı zammını açıklamasını istiyor. Kulislerde refah Payı verileceği yönünde söylentiler var ancak henüz hükümetten bu yönde kesin bir açıklama yapılmadı.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler