SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Microsoft kesintisinden etkilenen Türk Şirketleri tam liste

Yayınlanma:
ABONE OL

Microsoft ve CrowdStrike’tan kaynaklanan yazılım güncelleme sorunu dünya genelinde birçok sektörde aksamalara yol açtı. Türkiye’de de birçok büyük şirket bu krizden etkilendi.

Microsoft’un sistemlerinde yaşanan yazılım güncelleme sorunu, dünya genelinde büyük aksamalara neden oldu. Türkiye’de de birçok büyük şirket bu krizden etkilenerek hizmetlerinde aksaklıklar yaşadı. İşte Türkiye’de etkilenen şirketler ve yaşanan sorunlar…

MİCROSOFT KESİNTİSİNDEN HANGİ TÜRK ŞİRKETLER ETKİLENDİ

Türk Hava Yolları (THY)

Türk Hava Yolları (THY), Microsoft’a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike’tan kaynaklanan küresel iletişim kesintisi sürecinde iptal edilen seferler nedeniyle yolculara ilave bazı haklar tanıdı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar olduğunu belirtti.

DenizBank

DenizBank, yaşanan kesintiler nedeniyle müşterilerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Değerli Müşterilerimiz, kullandığımız global yazılım sisteminin dünya genelinde yaşadığı teknik aksaklık nedeniyle ülkemizde de birçok kurumu etkileyen kesintiler yaşanmaktadır. Bankamız, söz konusu aksaklığın giderilmesi ve tüm kanallarımızın en kısa sürede hizmete açılması için çalışmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.” denildi.

Araç Muayene İşlemleri

TÜVTÜRK, global yazılım sisteminde yaşanan teknik aksaklık nedeniyle araç muayene işlemlerinde de aksaklıklar yaşandığını açıkladı. Kurum, sorunların giderilmesi ve en kısa sürede muayene işlemlerine devam edilebilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bitci

Bitci CEO’su Ahmet Onur Yeygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Uygulamada 3. Parti bir hizmetten dolayı kesinti yaşanıyor. Kısa zamanda düzelecek” ifadelerini kullandı. Bitci’nin sosyal medya hesabından yapılan ikinci açıklamada ise sorunların düzeltildiği ifade edildi.

BTK’DAN ÇÖZÜM AÇIKLAMASI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yaşanan sorunların çözümü için adımlar paylaştı:

Windows’u Güvenli Modda veya Windows Kurtarma Ortamında başlatın.

C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizinine gidin.

“C-00000291.sys” ile başlayan dosyayı bulun ve adını değiştirin.

Bilgisayarı normal şekilde yeniden başlatın.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler